Buca Cezaevi tartışması sürüyor: Hangisi 'gerçek'?

Buca Cezaevi tartışması sürüyor: Hangisi 'gerçek'?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Buca Cezaevi açıklamalarına tepki gösterdi.

MEDYA EGE- Buca Cezaevi tartışmaları, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya arasında geçen polemikle sürüyor.

Katıldığı bir televizyon programında Buca Cezaevine ilişkin açıklamalarda bulunan Soyer, arazinin kamu arazisi olduğuna dikkat çekerek “Bizim asli görevimiz korumaktır. Gerekirse kepçe önüne yatarım. Burası kamu alanı. Şimdi İller Bankası’na geçirdiler. Sanki özel alan… Burası kamu arazisi. Bunu devletimizin de düşünmesi lazım. Yeşil alan bu kadar daralmışken, bir imkan çıkmış ortaya. Bundan kıymetli bir şey olur mu?” dedi.

soyer-den-buca-cezaevi-cikisi-kepce-onune-yatarim-1127499.jpg

SOYER, ALANIN PROJE HALİNİ YAYINLADI

Soyer öte yandan Twitter hesabından “Buca'ya reva görülen / Buca'nın hak ettiği” başlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın askıya çıkarılan imar planlarına göre modelleme yapılmış Buca Cezaevi alanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği alan görsellerini yayınladı.

df33.jpg

Soyer’in açıklamalarına, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sert tepki gösterdi. Kaya da sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak “İllüstrasyon değil, gerçek görsel burada. Beceriksizliğinizi yalanla örtemezsiniz. Cezaevini yıktık, AVM planınızı kaldırdık, Buca’ya nefes aldırdık” ifadeleriyle Soyer’e tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.