Cem Yılmaz'dan Fenerbahçe Sözleri

Cem Yılmaz'dan Fenerbahçe Sözleri

Cem Yılmaz 1907 Fenerbahçe Derneği'nin organize ettiği toplantıya konuk olunca..

Cem Yılmaz, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin organize ettiği toplantıya konuk oldu ve 'Fenerbahçe'yi anlattı'. İşte Cem Yılmaz'ın sözleri...


"HEPSİ FENERBAHÇELİ OLUNCA..." 
"Etrafımda çok sayıda Beşiktaşlı, Galatasaraylı arkadaşım var. Biz daha çok işin tatlı kısmındayız. Geçmişte “Çocukluğumda etrafımda aklı başında kim varsa Fenerliydi, onun için Fenerli olduk.” demişim. Farklı takım tutan bazı fanatikler bunu hep aleyhte kullanıyorlar. Halbuki ben etrafımdaki bütün büyüklerin, amcaların, dayıların Fenerbahçeli olduğunu söylemek istemiştim. Onların hepsi Fenerbahçeli olunca üzerinizde etkisi oluyor tabii."

"FENERBAHÇE'NİN POPÜLERLİĞİ DEĞİŞMEDİĞİ İÇİN..." 
"Ek olarak çocukluk döneminde bir takımın popülerliği de tercihler üzerinde oldukça etkili. Fenerbahçe’nin popülerliği de hiçbir zaman değişmediği için çocukların Fenerbahçeli olması kaçınılmaz bir durum.. Hatta öyle ki Baba Beşiktaşlı olsa bile Fenerbahçeli oluyorsun"

"FENERBAHÇE YÜKSEK TANSİYON SEBEBİ" 
"Çocukluğumuzda, 70’lerde, tıpkı 1940’larda olduğu gibi, takım çok iyi durumda olduğu için, kazanan takımı tuttuk. Tabii daha sonraları bu takımın bizde yüksek tansiyona sebebiyet vereceğini bilmiyorduk, Fenerli olmak biraz yüksek tansiyon sebebi… (Gülüyor.) Ancak 3-0’dan sonra biraz rahatlayabiliyoruz biz. 2-0’dan sonra oturup rahatça maç izleyebildiniz mi hiç? Yani öyle bir tadı var. Ancak dediğim gibi hiçbir zaman bir fanatiklik, "Biz çok iyiyiz" duygusunda değilim."

"BİR FUTBOL İZLEYİCİSİYİM"
"Bir de centilmenlik var, herkesin söylediği fakat uygulamada çuvalladığı bir konu. Fanatik bir taraftar olmadığım gibi aynı zamanda bir futbol izleyicisiyim, futbol izlemeyi seviyorum. Örneğin 80’lerin sonuna doğru Galatasaray’ın Avrupa Kupaları’nda başarıları olduğu yıllarda, "Yok ben izlemem, bakmam o tarafa" Duygumuz olmadı, hepsini izledik. Hangi takımlı olup olmadığına aldırış etmeden, hünerli futbolcu özelinde baktık oyunculara"

"BİRİSİ GOL ATSA, NE ZAMAN FENER'E GELİYOR DİYORUZ"
"Bizim iyi futbolcularda da şöyle bir durum var, birisi eğer ligde herhangi bir takımda iyi oynuyorsa “Ne zaman Fener’e geliyor?” diyoruz. Çocuk bize gol atıyor, diyoruz ki “Tamam geldi, seneye bizde.” Böyle durumlarımız da var. Takımdan, tarihsel imajından, tarihinden elbette etkileniyorsunuz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.