CHP'li Polat: Gençler yaşamak istiyor

CHP'li Polat: Gençler yaşamak istiyor

Öğrencilerle bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Öğrenciler yaşamak ve okumak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

İzmir Buca'da Hasan Ağa Parkı'nda yurt bulamayan ve yüksek ev kiraları nedeniyle evsiz kalan üniversite öğrencileri nöbet tutuyor. Alandaki gerginliğin artmasının ardından üniversitelileri polis abluka altına alırken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Bedri Serter ve Mahir Polat ile CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, park nöbetine desteğe gelmişti.

Öğrenciler ile bir araya gelerek onların sıkıntıları ve isteklerini dinleyen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Bizden durumu belediyelere aktarmamızı istediler. Öğrenciler yaşamak ve okumak istiyorlar. Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sahipleneceğine dair açıklama yaptı. Partimiz tüm kadroları ile birlikte gelecekte iyi bir nesil yetiştirmek için çalışacak. Bunların sözünü gençlerimize verdik” açıklamasında bulundu.

6149cc37d6b6f.jpg

“Öğrenciler iktidar ve zihniyet değişikliği istiyor”

CHP'li Polat, gençlerin iktidar değiştiğinde sorunların çözüleceğinin farkında olduğunu ifade ederek, “Beklentilerini ve isteklerini sorduğumuzda iktidar ve zihniyet değişikliği istediklerini söylediler. Alandaki öğrencilerin bizden tek isteği verdiğimiz mücadeleyi hızlandırmamızdı. Onların bu düşüncesi bizim için çok kıymetli. İnanılmaz yetenekli ve zeki bir kitle var. Onlara sahip çıkmamızı, haklı oldukları konularda ellerinden tutmamızı bekliyorlar. Biz de onların istediklerini yaptık. Dün gece saat 2’ye kadar onların yanında kaldık. Gençlerimizin gözaltına alınmayacağına dair teminat aldıktan sonra alandan ayrıldık” açıklamasında bulundu.

6149cc37e282a.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.