Destici gündemi İzmir'de değerlendirdi

Destici gündemi İzmir'de değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra BBP İzmir İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Beş genel başkan yardımcısı ve iki MKYK üyesiyle İzmir'e çıkartma yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emperyalist küresel güçlerin her türlü zulmü gerçekleştirerek, savaşın tüm tekniklerini, en ağır silahları deneyerek İslam dünyasını kan ve gözyaşına boğduğunu söyledi.

Katar'ın sindirilmek istendiğini vurgulayan Destici, şöyle devam etti: 

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

"Niyet Katar'ın Türkiye başta olmak üzere diğer İslam ülkeleriyle ilişkilerini kesmesini sağlamak. Yani yola getirmek, hizaya sokmak, ayar vermek. İşin acı tarafı burada İslam ülkeleri kullanılıyor. Türkiye Katar'a sahip çıktı diye eleştiriliyor. Elbette sahip çıkacak. Aynı durumda Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır da olsaydı oraya da sahip çıkardı. Müslüman Türk milletinin kanında, imanında bu var. Hükümet de devletimiz de doğru bir politika izliyor. BBP olarak politikanın doğru olduğunu ifade ediyoruz. Sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam etmelidir. Aslında bütün İslam ülkelerinin uyanması lazım. Kimsenin artık burada ayar vermeye, yeni haritalar çizmeye, yeni devletçikler oluşturmasına müsaade edilmemeli. Katar'a teröre destek veriyorsun diyen ABD, Suriye'de PYD ve YPG'ye açıktan silah desteği yapıyor. PYD, YPG kim, PKK'nın ta kendisi. ABD'ye şunu sormak gerekmiyor mu; bu ne yaman çelişki? En hafifiyle bu ne çifte standart, düzenbazlık, yalancılık, iki yüzlülük."

Destici son günlerde 3 olayın tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü, bunların öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın Batman'da terör saldırısında şehit düşmesi, İzmir'de 10 yaşındaki Ceylin Atik'in ölü bulunması ve Sakarya'da SMA hastası Eymen Çapkın bebeğin hayatını kaybetmesi olduğunu anlattı.

İDAM TEKLİFİ MECLİSE GELMELİ

Öğretmen Yalçın'ın PKK kurşunlarıyla şehit düştüğünü hatırlatan Destici, "Bunların yaptığı yanına karkalmamalı. Aybüke Öğretmen'i öldürenin cezası idam dışında ne olabilir? ya da Ceylin bebeği, onun gibi çocuklarımızı, kızlarımızı, kadınlarımızı kaçırıp tecavüz ettiksen sonra öldüren sapıkların cezası idam olmayıp ne olacak? Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımıza söyledik. Bu idam, artık AK Parti ve MHP teklifi vermeli, Meclise gelmeli, Meclisten referanduma gitmeli halkımızın tercihine sunmalı. Biz BBP olarak şimdiden 'evet' değimizi açık bir şekilde deklare ediyoruz." dedi.

TALEPLERİMİZİ CUMHURBAŞKANINA İLETTİK

Büyük Birlik Partisi'nin ilkesel olarak bedelli askerliğe karşı olduğunu söyleyen Destici, ''Bu ülkede bedelli askerlik çıktı mı? Bir çok kere çıktı. Bu konuda dedikodular var. Biz diyoruz ki en azından buradan gelecek SMA hastalığına aktarılsın, bir daha Eymen bebekler asla ölmesin. Annelerimiz bizi ziyaret edip durumun vahim olduğunu anlatıyor. Buna duyarsız kalmamız mümkün değil. Bu ülkede kimse buna duyarsız kalmaz. SMA hastalarının sorununu gündeme taşıdık. Devletimizin buna gücü var. Varlık fonu kurulabilir, bir sağlık fonu kurulabilir. Bir TRT'ye kesiliyor da sağlık için olamaz mı? Millete sorsak TRT'yemi yoksa SMA hastalarına mı para kesilsin diye cevap çok nettir. Sayın Cumhurbaşkanı'nıyla bu konuyu da paylaştık. Diğer yandan iki bin Doğu Türkistanlı Cumhurbaşkanı'nın talepleriyle getirildi. Ancak şu anda mağduriyetleri var. Bu talepleri kamuoyuyla ve kendileriyle paylaştık. Çünkü 24 yıldır BBP dimdik ayakta devam ediyorsa, bunun için var.'' şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.