Dikkat, dişler alarm veriyor!

Dikkat, dişler alarm veriyor!

Bugün sağlığınız için iyi bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Yol haritamızda başlangıç noktası dişlerimiz.

Çünkü söz konusu sağlığımız olduğunda dişlerimize büyük iş düşüyor. Peki dişlerimize gereken önemi gösterebiliyor muyuz? Ya da iyi baktığımızı sandığımız dişlerimize aslında zarar mı veriyoruz?

Sağlıklı dişlere sahip olmak herkesin isteğidir; ancak diş sağlığımızı korumak adına bilmeden yaptığımız onlarca hata var. Diş ve diş etlerini koruduğumuzu düşünerek yaptığımız yanlışların çoğu zaman telafisi zor sonuçlara yol açabiliyor. Doğru fırçalama tekniği ve diş ipi kullanımı konusunda sıkça hataların yapıldığını belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, diş fırçalama ve diş ipi kullanımı hakkında doğru bilinen yanlışları anlatıyor.

Doğru diş fırçalama alışkanlığı kazanın

En sık yaptığımız hatalardan biri de diş fırçalama tekniğimiz. Yanlış fırçalama alışkanlığımız dişlerimize tahmin edilenden daha fazla zarar veriyor. O yüzden dikkat! Dişler alarm vermeden doğru fırçalama alışkanlığı kazanmamız gerekiyor.Dişler fırçalanırken, diş ve diş etlerine paralel hizada dairesel hareketler uygulanmalıdır. Diş fırçalaması esnasında, dişlere veya diş etlerine çok hafif ya da çok kuvvetli baskı yapmaktan kaçınılmalıdır. Dairesel hareketler sonrasında, diş etinden dişe ve ağız boşluğuna doğru fırçalama devam etmelidir. Sağ, sol ve alt çene dişleri ayrı ayrı özenle fırçalanmalıdır. Diş fırçalama işlemi, dil fırçalamayla devam etmelidir. Dilin arka sırtından başlanarak, öne doğru fırçalama işlemi yapılmalıdır. Dil fırçalama için özel olarak hazırlanmış ve genellikle diş fırçalarının üst, arka kısmında yer alan dil temizleyici başlıklar bu amaçla kullanılabilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.