"DP, ülke iktidarında yeniden söz sahibi olacak"

"DP, ülke iktidarında yeniden söz sahibi olacak"

"BİZİM İÇİN KADINLARIMIZ ÖNEMLİ"

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlık binasında 15 Kasım 2017 Çarşamba günü Saat 15:00’de gerçekleştirilen toplantıya Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Osman VAROL, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyelerimiz Kazım ÖZÇOBAN, Sait DEMİR, Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyelerimiz Hüdayi KURT, Osman KOCATÜRK, Alper Kayhan KUMAŞ, Ahmet Nedim TURBİL, Muzaffer ÖZARUN, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLER, Kadınlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatice GÜLEÇ, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Minür BULUT, Mehmet Ali DOĞAN, Adem DAMLIGÜL, Olcay OKTAY, Mustafa KARAKAYA, Melahat ÖZCANOĞLU, Enver AKTAŞ, Fatma BÜYÜKYÖRÜK, Enver ÖZDEMİR, Besim TOROS, Nurşen DURĞUT, Şebnem DEMİRKIRAN, İsmet HACIOĞLU, Nuri AKSU, Ali ŞENOL, Bayraklı İlçe Başkanı Mehmet Emin ERENER, Bergama İlçe Başkanı Muzaffer ÖZARUN, Bornova İlçe Başkanı Nuri VATANSEVER, Buca İlçe Başkanı Remzi İSPA, Çiğli İlçe Başkanı Mehmet DEMİRCİ, Dikili İlçe Başkanı Melahat ÖZCANOĞLU, Gaziemir İlçe Başkanı Cüneyt AHMET, Güzelbahçe İlçe Başkanı Şebnem DEMİRKIRAN, Kınık İlçe Başkanı Mehmet TÜRKBAŞ, Kiraz İlçe Başkanı Ratun ARTUN, Konak İlçe Başkanı Yardımcısı Bekir ÖGE, Menderes İlçe Başkanı Hüseyin KIZILTAŞ, Narlıdere İlçe Başkanı Erkan ÇELİK, Ödemiş İlçe Başkanı Yardımcısı Mehmet PİŞİREN, Tire İlçe Başkanı Yardımcısı Celal KESELİ, Torbalı İlçe Başkanı İbrahim DEMİR’in Katılımlarıyla gerçekleşti.

Toplantı Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLERİN Açılış Konuşmasıyla Başladı.

İl Başkanı DÖKMECİLER 4 Kasım 2017 Cumartesi günü Demokrat Parti Genel Merkezinde katıldığı il başkanları toplantısına ilişkin görüşlerini ve fikirlerini aktardılar.Toplantıya katılımlarıyla gidip yeniden inanç, kararlılık ve azim tazelediklerini ifade eden DÖKMECİLER:

DEMOKRAT PARTİ ÜLKE İKTİDARINDA YENİDEN SÖZ SAHİBİ OLACAKTIR

Türkiye’de son 15 yıldır 2 kutuplu siyasi politikanın güdüldüğünü ifade eden DÖKMECİLER, “Halkın demokrasiden yana ve özellikle demokrat kimliklerle birlikte olmayı arzulaması söz konusudur. 2019 yılında yapılması muhtemeli olan seçimlerde Demokrat Parti kilit parti olarak parlamentoda temsil edilecektir.

Türkiye’deki birçok siyasi partinin içinde yer alan ve tamamı da Demokrat Parti kökenli olan siyasi büyüklerimizin tekrar geriye dönüşleri söz konusu olacak. Ümit ediyorum ki Demokrat Parti hem iktidarda hem de Türkiye’de tekrar yönetimde söz sahibi olacaktır ” şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN KADINLARIMIZ ÖNEMLİ

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLER göreve geldiği andan itibaren İzmir ilinde değişik bir yapılanma içerisine girdiklerini açıklayarak, Demokrat Parti’nin 71 yıllık misyonu içerisinde kadın başbakan çıkarmış bir misyonu var. Bizim için kadınlarımız son derece önemlidir. Kadınlarımızın yeterince siyasetin içerisinde yer alamadıklarını düşünüyoruz. Çünkü Demokrat Parti’nin tabanında zaten siyasi anlamda çok deneyimli insanlar var. Türkiye’nin tamamında var. Bizim için bu anlamda var olan deneyimler ile birlikte gençliği, heyecanı ve yeni bakış açısını harmanlamayı amaçlamıştık.” ifadelerini kullandı.

2019’A HAZIRIZ

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı olarak geçen hafta içerisinde Ankara’da önemli bir toplantıya katıldıklarını söyleyen DÖKMECİLER, yapılan toplantıda “Demokrat Parti Genel Merkezinde 4 Kasım 2017 Cumartesi günü yapılan il başkanları toplantısında il başkanlarımızla bir araya geldik. Bir araya geldiğimiz toplantıda Demokrat Parti’nin parlamentoda tekrar yer alabilmesi için neler yapabileceğimizi konuştuk. Genel Başkanımız Gültekin UYSAL’a yapacağı bütün atılımların arkasında olduğumuzu söyledik. Demokrat Parti tekrar gündeme gelmek için hazır durumdadır. Bizler de İzmir’de ve ilçelerinde önceden olduğu gibi hazırlıklarımızı gözden geçiriyor ve eksik teşkilatlarımızı tamamlayarak olası bir erken seçimde veya 2019 senesinde yapılacak seçimlere her anlamda hazır olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Herkes Demokrat Parti’den gelecek olan sürprize hazır olsun. Demokrat Parti’nin genel merkezi ile seçimlerle ilgili ciddi çalışmaları söz konusu. Yaşanan geçmişe bakarak Türkiye’de bize karşı inanılmaz bir teveccüh var.

ÜLKENİN GENİŞİ KUCAKLAMAYA İHTİYACI VAR

Demokrat Partisiz Türkiye bu kadar olur. Bizim mantığımız ve felsefemiz bu olamaz.

Son olarak da biz Türkiye’de yaşayan bütün insanların inançlarını istedikleri şekilde yaşayabilme özgürlüklerine inanan insanlarız. Biz gerçek demokratlarız. Yani bizler sadece bayrağa ya da sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü arkamızı alarak siyaset yapan insanlar değiliz. Bu nedenle bu ülkenin genişi kucaklamaya ihtiyacı var. Ötekileştirmeden. Ümit ediyorum ki Demokrat Parti tekrar iktidara geldiğinde yine genişi kucaklayacak. Genişi kucakladığını herkes görecek ki tekrar bu ülkede Misakı Milli sınırları korunacak. Saygılı bir şekilde İstiklal Marşı’mız okunacak. Bayrağımız korunacak. Herkes istediği dine inanacak” şeklinde konuştu.

‘YENİ TÜRKİYE’ OLMAZ SADECE ‘BÜYÜK TÜRKİYE’ OLUR

DÖKMECİLER, 16 Nisan Referandumunda Yapılan ortak koalisyonlar birlikte yapılacak olan hareketler ‘Büyük Türkiye’ hayali ile yapılacak. Bu ülke bazılarının kullandığı gibi ‘Yeni Türkiye’ olmaz. Sadece ‘Büyük Türkiye’ olur. Biz ‘Büyük Türkiye’ hayali peşine gidiyoruz. Bizimle hareket etmek isteyen bazı siyasi partiler olabilir. Demokrat Parti olarak 71 yıllık misyonu olan büyük bir parti çatısı altında olmak şartıyla ” ifadelerini kullandı.

SEÇİM BARAJI SINIRSIZ OLMALI Kİ…HERKES MECLİSTE TEMSİL EDİLMELİ

Yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi gerektiğini ifade eden Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler de barajın kaldırılmasından yana, Dökmeciler; “Seçim barajının düşürülmesi veya kaldırılmasını Türkiye’de yaşayan ve oy kullanan her yurttaş ister. Hepimiz seçim barajının aslında tamamen kaldırılmasını istiyoruz. İlk etapta bu aşamaya gelinemezse bile en azından makul bir seviyeye çekilmesi, hepimizin arzusu. Baraj düşürülse de düşürülmese de tek hedefimiz meclise girmek olacaktır” dedi.

‘HEPİMİZ DEMOKRATIZ’

DÖKMECİLER, İzmir’in demokrat bir şehir olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir Atatürk milliyetçisi bir şehirdir. İzmir bayrağını çok sever. İzmir Atasını ve marşını çok sever. İzmir’de yaşamak bir ayrıcalıktır. Ben İzmirlilerin demokrat ve Demokrat Partili olduğunu biliyorum. İzmirlilerin hepsi bize aynı şeyi söylüyor: ‘Hepimiz demokratız’ diyorlar.

Kendimizi parlamentoda, meclis de ve belediye başkanlıklarında Mutlaka göstereceğiz. İzmir’de uzun yıllar boyunca tekrar söz sahibi demokratlar olacak.

“2019 DEMOKRAT PARTİ’NİN YILI OLACAKTIR.”

Şahsi kaygılarını milletin önünde gören zihinlerin saldırısına 1946’dan beri, her ara rejimde, her darbede en ciddi şekilde maruz kalan, tanık olan, hatta demokrasi karşıtlarının tezgahladığı kurmaca mahkemelerde sanık olan, millet için “kurban olan” demokratlar, makamlarını, sıfatlarını, canlarını inançları yolunda kaybetmeye rıza göstermişler ancak demokrasiye duydukları inanç ve gururlarını her daim muhafaza etmişlerdir.

Millet için hayalini kurdukları, tesisi için hayatlarından oldukları demokrasi, darbelere, tertiplere, idamlara dayanmış ve bugün bizlere miras kalmıştır.

1946’da, millet adına hayallerle yola çıkan Demokratların mirasını, demokrasiye inanarak sahiplenen, adalet diyerek savunan bizler, maalesef bugün geçmişte olduğundan çok daha ciddi sorunlara tanık olmaktayız.

Her geçen gün artan şekilde sertleşen baskısı ile bugün, bu demokrasi mirasını gasp etmek isteyen, siyasi rant uğruna demokrasi diyen iktidarın uygulamaları, 1946’da Demokrat Parti’nin “yeter” demesine neden olan ortamı aratır bir hal ortaya çıkarmıştır.

Devletin her kademesinde tek bir zihniyetin hakim olduğu, bırakınız devleti, sosyal hayat içinde aynı zihniyette olmayanların cezalandırıldığı, karşıt olanların, iktidara darbe yapmak noktasında “makul” bir şüpheye neden olduğu bir siyasi ortam, bugünü daha anlamlı kılmaktadır.

İşte bu noktada bugün, 71 yıl sonra Demokrat Parti, her türlü karşıt tertibe rağmen, içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü saldırıya rağmen yeniden millete sözü teslim etmek, demokrasiyi yeniden millete hizmetkâr etmek için var olduğunu duyurmaktadır.

Genel Başkan Yardımcısı Osman VAROL, Genel İdare Kurulu Üyelerimiz Kazım ÖZÇOBAN ve Sait DEMİR ise 1 Kasım 2017 Çarşamba günü Demokrat Parti Genel Merkezinde katıldıkları Genel İdare Kurulu toplantısına ilişkin görüşlerini ve fikirlerini toplatıya katılan Partililerimizle Paylaştılar.

Genel İdare Kurulumuz (GİK), Genel Başkanımız Gültekin Uysal Başkanlığında Genel Merkezimizde toplandığı GİK toplantısında, Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın yaptığı konuşmada, iktidarın kendi beka meselesini ülkenin beka meselesi haline getirme çabasında olduğunu ifade ederek, fiilen iktidara muhalefet etmenin yasaklandığı bir dönem geçirdiğimizi söylediğini hatırlatarak 7 Haziran seçimlerinden itibaren siyasette bir kabuk değiştirme, kabuğunu yırtma, başka bir evreye geçme sürecinin başladığına vurgu yapan Genel Başkanımız Uysal, “Türkiye’nin hem tarihsel meseleleri hem de konjonktürel meseleleri birleşince siyaseten taşların yerinden oynadığını biliyoruz” dediğini ifade ederek, iktidarın eğitim politikaları ve son 15 yılda birçok bakan eliyle eğitim sisteminin defalarca değiştirilmesini de eleştirdiğini “Kavgayı çıkaran kendisi, karakola gidip şikayet eden kendisi misali bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştuklarını söylediler.

Genel Başkanımızın Başkanlığında yapılan GİK Toplantısında başta eğitim, ekonomi, dış ve iç politikadaki gündem maddelerinin değerlendirildiği Genel İdare Toplantısında görüş alışverişinde bulunulduğunu söylediler.

Merkez Karar Kurulu Üyesi ve il teşkilat başkanı Ahmet Nedim TURBİL İzmir il ve ilçe Teşkilatlanmalarımızın genel durumu hakkında durum değerlendirmesi yaparak Atamalarını yaptırdığımız Narlıdere, Gaziemir, Kiraz ve Dikili İlçelerimizden Narlıdere İlçe Kongresinin 4 Kasım 2017 tarihinde yapıldığını diğer ilçe kongre hazırlıklarının son aşamada olduğu konusunda bilgi verdi.2017 senesinde kongresi gelen Kınık İlçe Başkanlığı Kongresinin 1 Aralık 2017 tarihinde yapılması ve Yasal süreç içerisinde kongresini yapmış ancak evraklarını teslim edemeyen Bayraklı İlçe Kongresini yapmak ve yeniden teşkilatın kurulması konusunda Bayraklı İlçe Başkanı Mehmet Emin ERENER’e yetki verilerek kongre hazırlıklarının ve kongre takvimlerinin gerek sosyal medyadan gerekse İzmir İl Başkanlığı resmi web sayfası üzerinden duyurulacağını söyledi.

Toplantıya katılan İzmir İl Kadınlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatice GÜLEÇ, yaptığı konuşmada “Sizler çok önemlisiniz. Geçmişimizde çok önemli bir misyon var. Genç bir Genel Başkanımız var. İnandığımız dava etrafında yılmadan çalışacağız” diye konuştu.

“Türk toplumun neredeyse yüzde 50’den fazlası kadın nüfusudur. Kadınlarımız, erkeğine verdiği büyük desteği kendine verdiği takdirde Türk kadınının neler yapabileceğini, neler başarabileceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye’de ilk defa bir kadını, genel başkan yapan, başbakan yapan bir misyondan geliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.