EGE’Lİ MASTERLERDEN BULGARİSTAN’A DOSTLUK KÖPRÜSÜ

EGE’Lİ MASTERLERDEN BULGARİSTAN’A DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Ege’nin değişik il ve ilçelerinin master takımlarının oyuncularından oluşturulan Ege Masterler Karması Futbol Takımı Bulgaristan’ın Targovishte (Eskicuma) kentiyle dostluk köprüsü kurdu.

Ege’nin değişik il ve ilçelerinin master takımlarının oyuncularından oluşturulan Ege Masterler Karması Futbol Takımı Bulgaristan’ın Targovishte (Eskicuma) kentiyle dostluk köprüsü kurdu. 40 yaş üzeri oyuncuların yer aldığı takımların Targovishte Stadı’nda ki karşılaşması’da  3-3’lük skorla tamamlandı.   

Geçtiğimiz yıl Ekim Ayı’nda Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Özlem Çerçioğlu’nun büyük destekleriyle Kuşadası’nda ilki yapılan Dünya Barış Kupası’na katılan Bulgar Masterler Egeli’leri kendi ketlerinde görmek istediklerini belirterek davet ettiler. 27 -30 Nisan 2017 tarihlerinde ki davete icabet eden Ege Masterler Karması’nda İzmir’in Bornova, Balçova, Çeşme, Karşıyaka, Foça, Manisa’nın Akhisar, Aydın’ın Nazilli ilçe takımlarından gelenler ile Antalya’dan bir oyuncu yer aldı.

(28 Nisan 2017 Cuma günü) yapılan müsabakayı Türkiye’den gelen aileler ile birlikte Targovishte’li çok sayıda futbolseverde izledi. Büyük çekişme içinde geçen bir müsabakaya imza atan iki ülke takımları dostluk gösterileri ve birbirine armağanlar sunarak başladıkları maçı 3-3’lük dost bir skorla tamamladılar.

Maç sonrası Terra Europe Hotel’de verilen yemeğe Targovishte Belediye Başkanı Darin Dimitrov, takım kaptanı Sezgin Hasanov ve Bulgar oyuncular’da katıldı. Hasanov dostluğun devam etmesini dileyerek kafile ve Ege Masterler Federasyonu(EMF) Onursal Başkanı Ahmet Gök’e teşekkür ederken Darin Dimitrov masterlerin futbolda sınırları aşan bir yapıya kavuştuklarına dikkat çekti. Dimitrov; “Biz Bulgaristan’da ırk ve din ayrımı yapmadan kardeşçe yaşıyoruz. Futbol kardeşliğin dostluğun  derecesini yükselten bir spor dalı. Takımımızın Kuşadası’nda ağırlandığı ve çok güzel anılarla döndüğü turnuvanın ardından sizleri kentimizde konuk etmek istedik. Bu kadar mesafeyi katedecek kadar futbola gönül vermiş insanlar olduğunuzu görmekten çok memnun olduk. Bundan sonra davet edileceğimiz yerlere takımımızın gitmesi için destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü bunun çok güzel bir geri dönüşünü sizlerle yaşadık. Kentimizde en güzel mevsim Mayıs Ay’ıdır. Yemyeşil doğasını güzel havasını birbirimizden farkı olmayan kardeşlik anlayışımızı bu ay yapacağımız büyük panayırda paylaşmak için Türkiye’li dostlarımızı davet ediyor ve bekliyoruz. Güzel ülkenize konuk olmaktan da biz mutluluk duyacağız” dedi.

Egeli Masterler 4 günlük Bulgaristan seferinin ardından İzmir’e döndüler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.