Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden Aliağa açıklaması: Yasal mevzuatlara uyulmaktadır!

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden Aliağa açıklaması: Yasal mevzuatlara uyulmaktadır!

Aliağa’ya söküm amaçlı İtalya’dan getirildiği iddia edilen savaş gemileri ile ilgili Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Kamil Önal yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “yasal mevzuatlara titizlikle uyulmaktadır” denildi.

İtalya’dan Aliağa’ya söküm amaçlı getirilen ve asbestli olduğu iddia edilen savaş gemileriyle ilgili Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Kamil Önal, yazılı açıklama yayınlayarak şunları söyledi:

kamilonal.jpeg

“Son günlerde bazı basın yayın organlarında sektörümüzle ilgili habercilik ettiğine uymayan yayınlar yapıldığı muşahade edilmiştir. Bilgi eksikliği yahut maksatlı olduğunu düşündüğümüz bu ve benzeri haberlerin tekrar etmemesi temennimizdir.

Tesislerimiz, uygulamalarımız, çalışma alanlarımız, yasal ve çevresel süreçlere ait her türlü envanterimiz kamuoyuna, ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle basın mensuplarımıza her zaman açıktır.

Bu nedenle;

İzmir Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde geri dönüşümü yapılmak üzere getirilen gemilere ait hukuksal süreç, denetim, gözetim, çevre mevzuatı ve insan sağlığına ait yükümlülükler ilgili şirket tarafından ayrıntılı bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulmuştur.

Tesislerimizde, insan sağlığını etkileyecek ve çevreyi tehdit edecek başta Asbest olmak üzere her türlü atık süreçlerinde ilgili yasal mevzuatlara titizlikle uyulmaktadır.

Ülkemiz ekonomisine büyük katkısı olan sektörümüzün yan sanayisi ile birlikte binlerce insanı istihdam ettiği unutulmamalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.