İngiltere Kralı 3. Charles'ın  taç giyme programı açıklandı

İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme programı açıklandı

İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme töreni programı açıklandı. Ekonomik krizde yapılan programı eleştiren monarşi karşıtı grup Republic, 'bir tokat gibi' açıklamasını yaptı.

İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme töreninin programı açıklandı. Ekonomik kriz nedeniyle 'daha sade ve kısa' bir kutlama yapılması beklenirken, krize rağmen taç giyme töreninin düzenlenecek olması tepki çekti.

PROGRAM 3 GÜN SÜRECEK

Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninin 6 Mayıs Cumartesi günü başlayacağı belirtilirken, 8 Eylül'de 96 yaşında hayatını kaybeden annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in 3 saat süren taç giyme törenine kıyasla sadeleştirileceği aktarıldı. 7 Mayıs günü ise bir öğlen yemeği etkinliği ve bir konser düzenlenecek. Tören programı nedeniyle resmi tatil ilan edilen pazartesi günü ise, 'The Big Help Out' adı verilen bir festival düzenlenecek.

'MODERN TOPLUMDA YERİ YOK'

Öte yandan, Buckingham Sarayı'nın açıkladığı program monarşi karşıtları tarafından eleştirildi. 'Republic' isimli grup, taç giyme töreninin yapılacağı Westminster Abbey çevresinde protesto düzenleyeceklerini bildirdi.

Grubun sözcüsü Graham Smith, ''Taç giyme töreni, saltanat gücünün ve ayrıcalığının kutlamasından başka bir şey değil. Modern toplumda yeri yok. Milyonlarca sterlin masraf yapılacak bu tiyatro gösterisi, yaşam koşulları nedeniyle zor durumda olan insanların yüzüne bir tokat gibi" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.