Instagram'a veri gizliliği cezası kesildi

Instagram'a veri gizliliği cezası kesildi

Instagram’a çocukların verilerini koruyamadığı gerekçesiyle ceza kesildi.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden bir Instagram soruşturması tamamlandı. Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni ihlal eden sosyal medya platformunun, çocuk verilerini koruyamadığına karar verildi.

İrlanda’daki soruşturmaya göre, profilini işletme hesabına dönüştüren 13-17 yaş grubundaki çocukların iletişim verileri ortaya çıkıyor. Bu veriler arasında ise kullanıcıların telefon numarası, e-postası ve adresi bulunuyor. Ancak Genel Veri Koruma Yönetmeliği, 18 yaş altı kullanıcıların bilgilerinin gizli tutulmasını zorunlu kılıyor.

instagram-reels-yeniligi.webp

Instagram ise bu açığın yaklaşık bir yıl önce kapatıldığını ve 13-17 yaş arasındaki kullanıcıların bilgilerinin ortaya çıktığı iddiasını yalanladı. Gençlerin bilgilerini gizli tutmak için ek güvenlik önlemleri aldıklarını da dile getirdi.

Bu özellikler arasında Instagram hesabı oluşturan bir çocuğun hesabının otomatik olarak kilitlenmesi bulunuyor. Yeni kararı gözden geçirdiklerini söyleyen Instagram sözcüsü, para cezasına itiraz edebileceklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.