İzmir’de her okul birer spor kulübü olacak

İzmir’de her okul birer spor kulübü olacak

İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

 İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu protokolde hazır bulundu.Protokolün amacı, okullarda spor kulübü derneğinin kurulması ile her okulda her öğrencinin sporla tanışarak lisanslı birer birey olarak yetiştirmek. Projeyle ayrıca, okullar artık birer spor kulübü olacak, her öğrenci ilgilendiği spor alanında uzmanlaşarak mezun olabilecek.

Yahşi: “Proje Türkiye’de bir ilk”

Projenin protokol imza töreninde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, projenin Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayarak, projenin çıkış noktası da olan dezavantajlı bölgelerde eğitim gören çocukların da projeden faydalanarak yeteneklerini ortaya çıkarabileceklerini söyledi. Yahşi, “Bu proje Türkiye’de bir ilk. İzmir coğrafi ve fiziki olarak çok iyi bir araziye sahip olan bir kent. Bu anlamda öğrencilerimiz için gençlik ve spor müdürlüğümüz ile işbirliği gerçekleştiriyoruz.  Bu projeyle her bir çocuğumuzun lisansının olması daha da önemlisi her bir öğrencimizin sporla tanışmasını hedefliyoruz” dedi.

Yaz tatilinde spor..

İmzalanan protokol kapsamında beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip gençler yetiştirilmesi planlanırken yapılacak olan çalışmalar içerisinde de resmi okullarda okuyan öğrencilerin tatil dönemleri de dahil olmak üzere tüm yıl boyunca  gençlik merkezlerinden yararlanmalarını teşvik  etmek ve öğrencilerin bu merkezleri kullanmasını sağlamak  yer alıyor.

Lisanslı sporcu olan öğrenciler..

Yapılan protokol ile herhangi bir spor dalında faaliyette bulunan öğrencilere ücretsiz sporcu lisansı çıkarmak ve öğrencilerin yapmak istedikleri spor dalında uzmanlaşmalarını sağlamak amaçlanıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.