İZSU'dan Karakoç Deresi temizliği: Ürkmez Sahili yaza hazır

İZSU'dan Karakoç Deresi temizliği: Ürkmez Sahili yaza hazır

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Karakoç Deresi'ni toprak malzemeden arındırıp deniz dibinde tarama yaptıklarını, bu sayede Ürkmez Sahili’nin dere ile buluştuğu noktada oluşan bulanıklığın önüne geçeceklerini belirtti.

Kent turizminin lokomotifi konumunda olan ilçelerde, yaklaşan Ramazan Bayramı tatili ve yaz sezonu öncesi yoğun mesai yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar ilçesi Doğanbey mevkiinde yer alan Karakoç Deresi’nde kapsamlı bir temizlik çalışması yürütüyor. Kurum olarak 7/24 mesai anlayışı ile vatandaşlara hizmet ettiklerini ifade eden İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, "Bu çalışmalar, büyük bölümü tarımsal arazilerden geçen Karakoç Deresi’nin Ürkmez Sahili ile buluştuğu nokta açısından büyük önem taşıyor. Derenin toprak malzemeden arındırılması ile birlikte denizde oluşan bulanıklığın önüne geçmiş olacağız. Öte yandan, deniz dibinde de bir tarama gerçekleştiriyoruz. Dere ve denizde yapılan rutin analizler temiz çıktı. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla Ürkmez Sahili'nde denize girebilecek" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-03-30-at-18-39-10-a0488ef7.jpg

“ANALİZLER, DENİZ VE DERENİN TEMİZ OLDUĞUNU DOĞRULUYOR”

İzmir’in turizm noktalarından biri olan Seferihisar'ın İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yaza hazırlandığını kaydeden Köseoğlu, ilçenin farklı noktalarında ihtiyaç duyulan projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. Vatandaşların keyifli bir tatil sezonu yaşaması için İZSU ekiplerinin hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Köseoğlu, bu kapsamda 17 kilometre uzunluğundaki Karakoç Deresi’nde de yoğun mesai yapıldığını vurguladı. Derenin denizle buluştuğu noktada oluşan bulanıklığın “kirlilik” anlamına gelmediğini, yapılan rutin analizlerin de bunu doğruladığını belirten Köseoğlu, "Karakoç Deresi, tarımsal arazilerden geçmesi sebebiyle tabanında biriktirdiği toprak malzemeyi Ürkmez Sahili ile buluştuğu noktaya taşıyor. Deniz hareketinden dolayı toprak malzeme denize karışarak bulanıklık ve renk değişimine sebebiyet veriyor. İZSU olarak renk değişiminin önüne geçmek için bu çalışmaları yürütüyoruz" açıklamasında bulundu.

whatsapp-image-2024-03-30-at-18-39-09-1112e483.jpg

İZSU'YA TEŞEKKÜR

Karakoç Deresi ve Ürkmez Sahili’nin bulunduğu bölgede yer alan Meltem Tur Sitesi'nin yöneticisi Ahmet Özkavalcı da site sakinleri adına İZSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Özkavalcı, “Deredeki toprak malzemenin temizlenmesi, biz site sakinleri için çok önemli. Seferihisar turizm bölgesi olduğu için nüfusu yaz aylarında artıyor. Dere ve denizlerde numunelerin düzenli olarak alınıp analiz yapılmasından dolayı memnunuz. Çalışmalarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.