“Kadın isterse her şeyi başarır”

“Kadın isterse her şeyi başarır”

Bornova Belediyesi tarıfından hazırlanan “Bornovada Kadın ve Yaşam” konulu söyleşi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Bornova Belediyesi tarıfından hazırlanan “Bornovada Kadın ve Yaşam” konulu söyleşi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kadınlarda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan etkinliğe Bornovalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 5 yıl önce eşini kaybeden ve aile işinin başına geçen Bornovalı Hafize Bağarkası da etkinlikte konuk oldu. İş hayatındaki mücadelesi ile kadınlara örnek olan Bağarkası, daha önce çocuklarına bakan ev kadınıyken iş hayatına geçişini anlatarak, “Kadın isterse her şeyi başarır” dedi. 

Kadınlara yönelik birçok proje hayat geçiren Bornova Belediyesi, kadınlarda farkındalık yaratmak amacıyla “Bornova’da Kadın ve Yaşam” başlığı altında bir sunum hazırladı. Daha önce ilçenin bir çok farklı yerinde gerçekleşen sunumda kadının toplumdaki yerinden kadın olmanın zorluklarına kadar birçok konuda bilgi verildi.  Etkinlikte Şehir Plancısı Aysun Çakar ve bir başarı hikayesinin kahramanı olan Hafize Bağarkası konuşmacı oldu. 

Kadınlar için yapılanlar

Bornovalı kadınların hayatın içinde yer alması ve kendileri için yapılanları bilmesi açısından önem taşıyan buluşmada Aysun Çakar, ülkemizde kadınlar için yapılanlardan öncü kadınlara kadar bir çok konuda bilgi verirken, Bornova Belediyesi’nin  kadınlar için hayata geçirdiği projeleri de anlattı. Atatürk devrimlerinin de anlatıldığı etkinlikte futboldan, tenise kadar Türkiye’de bir çok konuda ilklerin kenti olan Bornova’nın tarihi hakkında da bilgi verildi. 

5 yıl önce eşini kaybeden ve aile işinin başına geçen Bornovalı Hafize Bağarkası’da etkinlikte konuk oldu. İş hayatındaki mücadelesi ile kadınlara örnek olan Bağarkası, daha önce çocuklarına bakan ev kadınıyken iş hayatına geçişini anlatarak, “Kadın isterse her şeyi başarır” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.