Karabağlar’dan Ankara çıkarması

Karabağlar’dan Ankara çıkarması

AK Parti İzmir Milletvekilleri, Karabağlar Kaymakamı ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen’i ziyaret ederek, Karabağlar Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili bilgi alışverişinde bulundular

 

AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, önceki gün Ankara’ya kentsel dönüşüm çıkarması yaptılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen’in ziyaret eden milletvekilleri, kaymakam ve ilçe başkanı, Karabağlar ilçesi için planlanan 1 milyon 100 bin metrekarelik kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi aldılar.

Türkiye’nin en büyük yüzölçüme sahip kentsel dönüşüm alanı olan Karabağlar’da, planlarda konut alanı, ticaret, eğitim, sağlık, parklar, yeşil alanlar, rekreasyon alan yönünde Karabağlar’ın ihtiyaçlarını karşılayacak son derece düzgün bir projeyi gördüklerini belirten AK Parti  Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Karabağlar ve Karabağlılar için gerçekleştirdikleri Ankara çıkarması hakkında şunları söyledi :

“Yenitepe konutlarının temel atma töreni Başbakanımız sayın Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Mehmet Özhaseki, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve halkımızın katılımı ile gerçekleştirilmişti.Konutların yapımı bir taraftan devam ederken, planlanan alanda belirlenen eğitim alanlarında da inşaat faaliyetlerinin yürütülmesi ve İlçemizin eğitim ile ilgili sorunlarının giderilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Milli Eğitim Bakanlığı'nın tahsis edilen alanlarda okulların inşa etmesinin önünde herhangi bir engel bulunmadığını gördük. Aynı durum sağlık için ayrılan alanlar için de geçerliydi.Karabağlar'da eksik gördüğümüz spor tesisleri ile ilgili olarak, daha önceden Gençlik ve Spor Bakanımız ile gerçekleştirilen görüşmede, yer gösterilmesi halinde bakanlıkça spor alanlarının inşası için hızlı adımlar atılacağı belirtilmişti.

Planlanan mevcut alanda spor alanları ile ilgili inşa edilebilecek alternatifleri görüştük. Gençlik ve Spor Bakanlığı, taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletecek. Belirlenen yerlerde hızlı bir şekilde spor tesislerinin inşasına başlanacak.

Sayın milletvekillerimiz, kaymakam ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu görüşmelerin amacı, Karabağlar halkımızın hakkı olan depreme dayanıklı nitelikli, güvenli konutlarda oturma imkanına erişmelerini sağlamaktır. Çocuklarımızın çağdaş, gelişmiş imkanlarda eğitimlerini yapabilecekleri okullarda eğitim hizmetlerini almalarını sağlamaktır. Gençlerimizin spor yapabilecekleri alanlara bir an önce erişmelerini sağlamaktır. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın rahat dinlenebilecekleri, oturacakları parklar, yeşil alanlar, rekreasyon alanların bir an önce inşa edilmesini sağlamaktır.

 Biz başından beri sadece "Kentsel Dönüşüm" demiyoruz. "Sosyokültürel Dönüşüm, Kentsel Gelişme" ifadelerini birlikte kullanıyoruz. Merkezi hükümetin üzerine düşen kamusal yükümlülüklerin gereklerinin hızlı bir şekilde icra edilmesi için hep birlikte çaba gösteriyoruz.
Karabağlar'da yaşayan halkımızın planlı, altyapısı tamamlanmış, nitelikli, güvenli konutlarda yaşamak, eğitim, spor imkanlarından yararlanmak, sosyal donatılarından yararlanmak en doğal hakkıdır. Karabağlar halkımızın bu imkanlara en hızlı şekilde erişebilmesi için el birliği ile çalışıyoruz.

1990’lı yıllardan bu yana Türkiye'de yerel yönetimlerde iktidarda olan, altyapısız, plansız kasaba görünümlü şehirlerimizi modern kent donatıları ile imar, ihya ve inşa eden anlayış, 2020’li yılların Türkiye’sinde, devletin gelişmiş imkanlarını, halkına hizmet olarak ortaya koymakta kararlıdır.
Karabağlar'da bir milyon yüz bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan bu bütüncül proje ile hedeflenen, halkımızın memnuniyeti, mutluluğudur. 
Bu projenin doğru ve güzel örneklik oluşturarak, tüm Karabağlar'ın dönüşümünü tetikleyeceğini düşünüyoruz.Hizmet anlayışımız, insanımızın kaliteli hava soluyabileceği, sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşayabileceği, barınabileceği, yaşamının tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir Karabağlar'ı inşa etmektir. Kaçak, plansız, imarsız alanlarda yaşamak Karabağların kaderi değildir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.