Kemalpaşa Belediyesi'nden üreticiye ücretsiz toprak analizi

Kemalpaşa Belediyesi'nden üreticiye ücretsiz toprak analizi

Kemalpaşa Belediyesi tarafından tarım üreticileri için ücretsiz toprak analizi yapılacak. Toprak Analizi yaptırmak isteyen üreticiler, toprak örneklerini 2 Ekim tarihine kadar teslim edebilecek.

MEDYA EGE - Kemalpaşa Belediyesi'nin çiftçiye olan desteği sürüyor. Farklı projeler ile üreticinin yanında olan Kemalpaşa Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı iş birliğinde ücretsiz toprak analizi yapılacak.

Toprak Analizi yaptırmak isteyen üreticiler, toprak örneklerini 2 Ekim tarihine kadar Kemalpaşa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne ve belde amirliklerine teslim edebilecek.

Verimli tarım uygulamalarına katkı sağlayan ücretsiz toprak analizine ilişkin detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar ise 444 88 77 (dahili:1201) numaralı hattan iletişim kurabilecek.

toprak-analizi.jpg

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Tarlasındaki toprak ile Kemalpaşa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne veya belde amirliklerine başvuru yapan üreticilerin toprakları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı’na gönderiliyor. Laboratuvarda toprakta bünye tayini, toprak reaksiyonu değeri (pH), kireç oranları ve organik madde miktarı ile birlikte azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum başta olmak üzere birçok elementin miktarları belirleniyor. Bu analiz sonrasında toprağın yapısı ortaya çıkarılarak üreticinin doğru zamanda doğru gübreleme yapılması sağlanabildiği gibi; aşırı ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilerek bu sayede toprak ve su kaynakları korunuyor ve üreticiler doğru yönlendiriliyor.

f6tumpixaaaur73.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.