Kızılay eczacılara da çadır satmış

Kızılay eczacılara da çadır satmış

Kızılay'ın depremin 3. günü Ahbap Derneği’ne 46 milyon TL bedelle çadır sattığı haberleri sıcaklığını korurken, deprem bölgesine sahra eczanesi kuran Türk Eczacıları Birliği’nin de (TEB) tanesi 140 bin TL'ye Kızılay'dan çadır satın aldığı iddiası geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, çadır eksikliği iddiaları ile tepkilerin odağında olan Kızılay’ın, deposundaki çadırları depremin üçüncü günü Ahbap Derneği’ne 46 milyon liraya sattığı ortaya çıkmıştı.

Bu iddia hem Ahbap hem de Kızılay tarafından henüz doğrulanmışken, Kızılay’ın, Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) deprem bölgesinde sahra eczanesi kurmak için ihtiyaç duyduğu çadırları da tanesi 140 bin liradan sattığı iddia edildi. Sözcü’de yer alan habere göre TEB Başkanı Arman Üney, 76 metrekare büyüklüğünde beş adet çadırı tanesi yaklaşık 140 bin lira karşılığında Kızılay’dan satın aldıklarını söyledi.

turk-eczacilari-birligi-baskani-ecz-arman-uney-deprem.jpg

Üney, bedeli Kızılay’ın iştiraki Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.’ye ödediklerini belirtti. Depremin ilk günü, TEB’e ait TIR eczaneyi Kahramanmaraş’a gönderdiklerini ancak yıkımın büyüklüğü nedeniyle hemen çadır ve konteyner arayışına girdiklerini aktaran Üney, yeterli konteyner ve çadır bulmakta zorlandıklarını, bunun üzerine Kızılay’la temas kurduklarını belirtti.

Deprem bölgesinde 28 konteyner ve çadırla gönüllü olarak eczane hizmeti verdiklerini söyleyen Üney, bunların bir kısmını bağışlarla bir kısmını da satın alarak temin ettiklerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.