Kocabıyık: İnciraltı’nın biran önce planlanmasını istiyoruz

Kocabıyık: İnciraltı’nın biran önce planlanmasını istiyoruz

İzmir Konfederasyonu ve Türkiye Meclis Üyeleri Birliği, ‘İnciraltı’na sahip çıkıyoruz’ başlıklı basın açıklaması düzenlediler.

Kocabıyık’ın açıklamaları şu şekilde:                                                                                  

KAMUYA FAYDASIZ OLARAK BİR KENARDA BEKLEMEKTEDİR

İzmir Konfederasyonu ve Türkiye Meclis Üyeleri Birliği olarak, İzmir ve İzmirli Hemşerilerimiz adına İnciraltı’na sahip çıkıyoruz. 40 yılı aşkın bir zamandır planlanamayan İnciraltı’nın biran önce planlanmasını istiyoruz. İzmir’in en değerli bölgesi olan İnciraltı’nda 5 milyon m2 tarım yapılamayan alan planları olmadığı için kamuya faydasız olarak bir kenarda beklemektedir.

2015 Expo’da aday olmamızla birlikte İnciraltı planlarının yapılacağı heyecanı yaşanırken, anlaşmazlıklar nedeniyle bu plan hayata geçemedi. 2020 Expo’da İnciraltı tekrar aday gösterilince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa hazırladığı plan 2013 de yapıldı. Ancak Expo kaybedilince açılan davalar sonucu bu plan da iptal edildi. Bu süreç içinde buradaki arsa sahipleri büyük sıkıntılar yaşadılar. Suların borlanmasıyla birlikte tarım yapılamaz hale gelen arazilerinin  vergilerini ödeyebilmek için, Kır Düğün Salonları, Piknik Alanları, Mangal Sahaları, Gazino gibi işletmelere kiralamaya başladılar. Panayır haline getirilen bu topraklar SİT alanı içinde bulunduğundan İşletme sahipleri de SİT ten dolayı suçlu hale getirildiler, mağdur oldular.

2-3 KAT BÜYÜTÜLEREK YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILSIN İSTİYORUZ

Ayrıca vefatlar sonucu, miras payı nedeniyle hisselerin küçülmesi, bu hisselerin bazı simsarlar ve arsa sipakülatörlerinin eline geçmesi, ortaklığın giderilmesi davalarıyla toprak sahiplerinin el değiştirmesi, daha sonra çözülemeyecek Hukuki sorunların ortaya çıkacağını göstermektedir. 2016 tarihinden itibaren planlama yetkisi Çevre ve şehircilik Bakanlığımızın yetkisine geçmiştir.Ancak bugüne kadar planlar tamamlanamamıştır.Bizler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Tabipler Odası, Eczacılar Odası gibi meslek odalarıyla görüşerek Türkiye Meclis Üyeleri Birliğinin imar komisyonunun çalışmalarıyla bu bölgenin planlanarak İzmir Sağlık Turizminin merkezi olmasını,tatil ve tedavi merkezi haline getirilmesini istiyoruz.Mevcut Kent Ormanı hepimizin malıdır, planlama dışında kalmalı ayrıca yapılacak planlama ile de tüm İzmirlilerin faydalanacağı şekilde 2-3 kat büyütülerek yeni yeşil alanlar kazandırılsın istiyoruz. Günübirlik tesis alanları planlansın, İnciraltı’na gelecek turistlerin yaratacağı ticaret hacmi ile 15-20 bin kişiye iş ve aş imkânı yaratacak işletmelerle İzmir ekonomisine katkı konulmasını istiyoruz. Şehrin nefesini kesmeyen, gökdelen imarsız, yoğunluğu olmayan, çevreci ve sağlık Turizm odaklı bir kısım 2-3 katlı konut alanları olan imar planları istiyoruz. İzmir’de spor ihtiyaçlarımızı karşılayacak spor kompleksleri yapılmasını istiyoruz.

BAŞBAKAN YILDIRIM’A TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ

Bizim anlatmaya çalıştığımız bu planlama şeklini Balçova Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da uygun görmektedir. Bu kaosun sona erdirecek bu planlamanın biran önce yapılıp kamuoyuna açıklanması tek çaredir. Sayın Başbakan Binali Yıldırım yarın İzmir’de bulunacaktır. İnciraltı Planlamasına dair bu talebimizi kendisine bir kez daha ileterek bu planların biran önce bitirilmesi talimatını vermesini isteyeceğiz. Bu basın toplantısıyla amacımız, İnciraltı planları ile ilgili taleplerimizi kamuoyuyla paylaşmaktır. Bu konuda siz basınımızın değerli temsilcilerinin desteklerini bekliyoruz. Basın toplantımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.