Mahsa Amini eylemleri gerekçesiyle ilk infaz gerçekleştirildi!

Mahsa Amini eylemleri gerekçesiyle ilk infaz gerçekleştirildi!

Mahsa Amini'nin "başörtüsü kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar gerekçe gösterilerek İran'da ilk infaz gerçekleşti.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "başörtüsü kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar, yaklaşık 3 aydır bazı bölgelerde devam ediyor. Bu kapsamda, gösterilerle ilgili yargılamalarda şu ana kadar 11 kişi idama mahkum edilirken, bir göstericinin cezası infaz edildi.

Ülkede 84 gündür devam eden ve ülkenin tamamına yayılan gösteriler, 2009'daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çıkan olaylardan bu yana en etkili gösteriler olmasının yanı sıra ülkede düzenlenen en uzun yönetim karşıtı protestolardan sayılıyor.

481db010-553b-11ed-a26d-bd0d2b305bed.png

Gösteriler sırasında tutuklanan Muhsin Şikari'nin "ateşsiz silah taşımak, yolu kapatmak, araçları durdurmak, güvenliği ihlal etmek, milis güçlerle (Besic) çatışma, bir güvenlik görevlisini yaralama, korku ve dehşet salma gibi eylemlerle devlete karşı savaş açmak" suçlamasıyla 20 Kasım'da idama mahkum edildiği belirtilmişti.

Söz konusu kişi hakkında verilen idam kararı ise bu sabah infaz edildi. Muhsin Şikari, İran'da Mahsa Emini protestolarıyla bağlantılı idam edilen ilk gösterici oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.