Mehmet İnmez Cumhuriyet Gazetesi'nden istifa etti

Mehmet İnmez Cumhuriyet Gazetesi'nden istifa etti

İzmir basınının deneyimli isimlerinde Mehmet İnmez Cumhuriyet gazetesinden istifa etti.

İzmir Basının önemli gazetecilerinden Mehmet İnmez Cumhuriyet gazetesinden yönetimsel baskılar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

İnmez açıklamasında şunları dile getirdi;

"2019 yılında, davet üzerine çalışmaya başladığım Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bölge Müdürlüğündeki görevimden yönetimsel baskılar nedeniyle istifa ettim. 26 yıllık meslek hayatımda hep gazetecilik ahlakı ve onurumla görev yaptım. 1 Nisan tarihiyle güzel günlerin yaşandığı ülkemizde, yeni mecralarda buluşmak üzere..."

mehmet-inmez-cumhuriyet-gazetesinde-istifa-etti-5345.webp

HEDİYE PAKET OLAYI

Mehmet İnmez'in eski yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu gibi bir 'hediye paketi olayı'nı ortaya çıkardığı, kendisine bu nedenle baskı kurulduğu iddia edildi.

İdari işler tarafından savunma yazdırılan ve tutanaklarla resmi hale getirilen olayda iddialara göre şunlar yaşandı:

Bir ilçe belediyesinden gelen iki kutu hediye paketi, kurum içerisinde bulunan yine idari işlerde görevli bir kişi tarafından alındı. Görevli, paketten birini alarak odasına götürdü ve diğer paketi Mehmet İnmez'e teslim etti. İnmez, belediyenin basın danışmanını paketi geri iade edeceğini söylemek için aradığında iki paket geldiğini öğrendi ve idari işlerdeki kişiye sordu. Ofiste bulunan diğer çalışanların yanında yaşanan olayda görevli, "Evet ben aldım. Buradaki paketler hep size geliyor. Al paket burada' diyerek getirdi. Mehmet İnmez ise yaptığının yüz kızartıcı bir suç olduğunu iletti. Vakıf Başkanı Alev Coşkun'a yakın olan ve İzmir'deki işlerini takip eden görevli ise " Sen zaten Tuncay Mollaveisoğlu'nun adamısın, si... g.. Seni kovacağız. Alev bey ve idari işlerle görüştüm" diyerek tehdit etti. Yaşanan bu süreci İnmez, Alev Coşkun'a yazılı ve sözlü iletti. Coşkun ise yapılanın yanlış olduğunu ifade ederek konuyu kapatmasını istedi. Ancak geçen üç gün sürecinde alınan yazılı savunmalara rağmen ilgili kişi hakkında bir karar çıkmadı.

KAYNAK: Medya Radar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.