Milletvekili Gürer: “Her acı yüreğimizi yakıyor"

Milletvekili Gürer: “Her acı yüreğimizi yakıyor"

CHP Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer son günlerde yaşanan olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Uzun süre CHP Genel Başkanlığı yapan, deneyimli siyasetçi ve CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu nedeni ile yattığı hastaneye giden Ömer Fethi Gürer  kızına geçmiş olsun dileklerini iletti. Değerli Başkan'ımız Deniz Baykal’ın bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediğini ifade eden Gürer: “Beklenmedik biçimde gelişen sağlık sorunundan dolayı büyük üzüntü içindeyiz. Bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyoruz" dedi.

TERÖRÜ LANETLİYORUM
 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şehit olan 4 şehidin ardından Mersin'de polislere yapılan hain saldırının üzerine yaptığı açıklamada: “Nerede ise her gün şehit haberleri geliyor.16 Nisan referandumundan önce Evet oyu verin terörü bitireceğiz diyen AKP hükümeti bu konuda halka verdiği sözü tutacak bir beceri gösteremedi. Terör demeçle değil doğru teşhis ve ortak akıl ile yenilir. Her gün  şehit haberleri ile canımız yanıyor. Hükümete terörü bitirmesi için CHP olarak her türlü desteği veriyoruz. Hükümet, ülkenin en önemli sorunu olan terörü çözmek yerine, meclise müftüye nikâh yetkisi getirmekle meşgul. Ülkenin en önemli sorunu bu mu? Ayrıştıran, ortak akıldan uzaklaşan her çözüm girişiminde başarısız olan hükümet bir an önce terörü Meclis gündemine taşıyarak soruna kalıcı ve güçlü çözüm getirmelidir. Mersinde polisimize yapılan alçakça saldırıyı ve terörü bir kez daha şiddetli kınıyorum yaralı polislerimize şifa diliyorum" dedi.

12 YILDA 20 BİNE YAKIN İŞ CİNAYETİ

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer Şırnak'ta göçük altında kalan işçilerin ölümü üzerine yaptığı açıklamada iş cinayetlerinin AKP hükümetleri döneminde nerede ise olağanlaştığına vurgu yaparak: “15 yılda 20 bine yakın insanımız iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. İş güvenliği ve kayıt dışı ile ilgili yapılması gerekenler yapılmıyor. Kaçak çalışan işletmeler iş cinayetlerine davetiye çıkarıyor. Yakın zamanda iş güvenliği, zorunlu uzman doktor bulundurma ile ilgili işçiler aleyhine AKP hükümeti meclisten karar geçirdi. Sorun yüzeysel bakışlarla çözülemeyecek kadar derinleşti. Yasal düzenlemelerle, ciddi bir takip ve denetimle iş kazalarını bitireceğim  diye mücadele edilmesi lazım” dedi.

ÜLKE YANGIN YERİNE DÖNMÜŞ AKP’NİN TEK DERDİ MÜFTÜNÜN NİK H KIYMASI!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer dış politika  ve Suriye ile Irak'ta yaşanan sürece de değindi. Ömer Fethi Gürer Eğitim, tarım, ekonomi başta olmak üzere her alanda büyük sorunların oluşmasına neden olan AKP hükümetlerinin dış politikayı da günü birlik yaşadığını, istikrarsız dış politika ile ciddi sorunların ülkemizi sarmaladığını ifade etti. Gürer konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “CHP olarak Ortadoğu bataklığına girilmemesi ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ politikasından ayrılınmaması gerektiğini defalarca hükümete ilettik. Nerede ise her gün değişen kararlarla dış politika olmaz.

 

Devlet yönetmek ciddi iştir, tarihini dününü iyi bilmek, hayalci değil gerçekçi olmak gerekir. Bu bağlamda hükümet bencilce yapılan dış politika çizgisi yerine ortak akıl ile üretilecek politikalara yönelmelidir. Bu vatan hepimizin. Yapılan her yanlışın bedeli herkese yansıyor, alınan kararların yarattığı sorunları önceden görebilmek ve o bağlamda duruş, davranış göstermek gerekir. Suriye ve Irak politikalarında çok ciddi yanlış yapıldı. Dostum Esat ve Barzani  diyen hatta Kurultayında Barzani için seninle gurur duyuyoruz diyen AKP kafası ile geldiğimiz nokta oldukça hassas bir süreçte. CHP olarak ülkemizin yaşadığı her sorunun aşılması ve çözülmesi için desteğe hazırız, sürekli yanlış ve hatalı dış politika ile gelinen sürecin boyutlarının büyümesinin ülkemize maliyeti büyük olmaktadır. 


AKP hükümetleri dış politikada yanlışlardan dönüp bu alanda da muhalefetin önerilerini daha dikkatli değerlendirmelidir. Hükümetin içte ve dışta yetersizliği ve yönetememe hali sırıtıyor. Hükümet  bunca acı ve sorun varken neyin peşinde? Müftüde Nikâh kıysın yasası getiriyor. Bu nasıl bir anlayış? Ülke yangın yerine dönmüş. 15 yılda eğitimden tarıma dış politikadan ekonomiye sorunlar katlanmış. Ülkeyi yöneten AKP değil gibi davranıyorlar. Ülkeyi ayrıştırmak isteyen dil AKP genel başkanın dili. Ortak akıla o kadar çok ihtiyaç var ki. Yarın çok geç olmadan tek adam değil ortak akılda buluşma zamanıdır" dedi.

GÜRER, NİĞDE BELEDİYE BAŞKANIN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer AKP’li Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın istifasını ’da değerlendirdi. Gürer konuşmasında: “16 Nisan referandumu öncesi ülkede yapılan Anayasa değişikliği ile sürecin tek adam sürecine dönüştürülmek istendiğini her ortamda dile getirdik. AKP’de tek adam ne derse o olmaktadır. Görevden alınan Başbakanlar ve istifa ettirilen Belediye Başkanları ile AKP’de siyasette halkın oyu değil bir kişinin kararı belirleyici olmaktadır. Halkın oyu ile gelenler bir kişinin talimatı ile gidiyor. Suçu varsa yargıya verirsin ama öyle olmuyor. Seni istemiyorum dediği zaman iş bitiyor. Halkın oyunun hesaba alınmadığı bir durum yaratıldı. 2019’da eğer halkımız bu gerçeği görüp oyunu kullanmaz ise tek adam rejiminin meşrulaşacağı bir süreç olacak. Bunun adı Demokrasi olabilir mi? Niğde Belediye Başkanı Akdoğan istifasında alnım açık veremeyeceğim hesap yok diyor ama istifa ediyor.

 

Kendine inanıyorsan neden istifa ediyorsun? Verilen her görevi partimde yapmaya hazırım ifadesi de anlaşılır değil, halkın oyu ile seçildiğin yerde bir gerekçe yoksa neden git denince gidiyorsun? Partiye en önemli makamda hizmet edemedin diyen kişiye sonra gel partiyi kurtar mı diyecekler? Başkanın gidişinin nedeninin kamuoyunun tüm boyutları ile bilme hakkı vardır. Niğde Marka şehir olamadı ama görevden alınan belediye başkanları ile anılır olması üzüntü vericidir“ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.