Online bağış uygulaması için yerel yönetimlere çağrı

Online bağış uygulaması için yerel yönetimlere çağrı

İzmirli STN Türkyılmaz Sigorta Firmasının sahibi Sükan Türkyılmaz, online bağış uygulaması olan FEEN için yurt genelindeki toplam bin 380 belediyeye ulaşarak bu hareketin bir parçası olmaları çağrısında bulunduklarını dile getirdi.

İzmirli STN Türkyılmaz Sigorta Firmasının sahibi Sükan Türkyılmaz, insan ve çevre odaklı online bir uygulama olan FEEN'in, (Almanca'da peri) bağışlanmak veya çevreyi korumak adına geri dönüşüme verilmek istenen pek çok üründe kullanıcılara pratik çözümler sunduğunu kaydetti. Yerel yönetimlerin bu süreçteki önemli rolüne dikkat çeken Sükan Türkyılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere; İstanbul, Ankara ve yurt genelindeki toplam bin 380 belediyeye ulaşarak bu hareketin bir parçası olmaları çağrısında bulunduklarını dile getirdi.

DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Belediyelere yaptığı çağrı hakkında bilgi veren Türkyılmaz, “Paris Anlaşması, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında, her ülke küresel ısınmayı azaltmak için üstlendiği katkıyı belirlemeli, planlamalı ve düzenli olarak raporlamalıdır. Başta dünyanın, ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için bu sadece bir görev değil bir yaşam biçimi olmalıdır. Bu kapsamda; kaynağında geri dönüşüm için biz de bu uygulamamızla birlikte üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bunun sağlıklı çalışabilmesi için yerel yönetimlerin de uygulama içinde yer alması sizler için belki küçük ama dünya için büyük bir adım olacaktır” diye konuştu.

sukan-turkyilmaz.jpeg

Sükan Türkyılmaz, uygulamanın sosyal sorumluluk kapsamında sağladığı geri dönüşümü ilgilendiren bölümün paydaşlarını oluşturan belediye ve geri dönüşüm firmalarının, uygulama içindeki, 'kapınızdan alalım, atmayın satın alalım' gibi başlıklarla pin noktaları oluşturabildiğini de vurguladı.

İYİLİK PERİSİ FEEN

FEEN adlı uygulamanın ücretsiz olarak Android, IOS ve App Gallery'den indirilebileceğini hatırlatan Türkyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağışlamak istediğiniz veya çevreyi korumak adına geri dönüşüme vermek istediğiniz ürünler için FEEN uygulamasını kullanabilirsiniz. Evde kullanmadığınız ürünleri bağışlayabilir, geri dönüşüme yollayabilir veya takas ederek doğaya sahip çıkabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek, gıdadan giysiye, mobilyadan ev eşyalarına ve geri dönüşüme gidebilecek atık maddelere kadar her şeyi bu program sayesinde ilgili yerlere ulaştırmanız mümkün. Uygulama içeresinde bağışla seçeneğine tıkladığınızda bulunduğunuz yere en yakın belediye, geri / ileri dönüşüm firmaları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının bağış toplama noktaları ekrandaki harita üzerinde işaretleniyor. Bu kurum ve kuruluşlar uygulama sayesinde kendi bağış toplama noktalarını da sisteme girebiliyorlar. İsterseniz kendiniz teslim edebilir isterseniz de ücretsiz 'gel al' seçeneğiyle ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz”

feen.jpeg

KADIN İŞ GÜCÜNE KATKI SUNUYOR

FEEN uygulamasının, kadın iş gücü ve istihdamına da katkı yapacak bir platform olduğu bilgisini veren Sükan Türkyılmaz, “Mobil uygulama üzerinde kullanıcılar 3 farklı hizmete tek tık ile erişim sağlayabiliyor. Bağışla kısmı uygulamanın sosyal sorumluluk kısmı. Güçlü kadın için imkan ve fırsat eşitliğine ihtiyaç var. Dijital dünyada kadınların emeklerini paraya çevirebilmeleri için ev hanımı, terzi, modacı, stilist, fasoncu (üretici) tek çatı altında hizmetlerini 'Diktir ya da yorum al' seçeneği altında yayınlayabiliyor. Kullanıcılar aradıkları hizmetleri diktir & yorum al altında filtreleme adımını kullanarak bulabiliyor. Ayrıca kullanıcılar aradığı hizmeti bulamazsa ihtiyacını yaz butonu altına aradığı hizmet bilgisini yayınlayabiliyor. Burada hazır ikinci el ya da sıfır ürünler paraya döndürülerek kadınlarımıza gelir kapısı olurken, 'Takas yap ve kirala' seçeneğiyle sürdürülebilir dünyaya katkı sağlama amaçlanıyor. Ayrıca, standart tekstil ürünlerinde biraz daha arka planda kalmış büyük beden, tesettür, butik, ihracat fazlası, el işi, çeyiz gibi tekstil de pay sahibi olup daha az bilinen ürünlerin ticaretinin sağlanması da hedefleniyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.