Orkide, şikayetin var!

Orkide, şikayetin var!

FETO soruşturması kapsamında sahibi Ahmet Küçükbay’dan alınan sonra tekrar verilen İzmir’in ünlü yağ markası Orkide tüketici gözünde prestij kaybetmeye devam ediyor.

İzmir’in tanınmış yağ markası olan Orkide yağları, FETO soruşturması sonrası uğradığı prestij kaybına, üretime bağlı şikayetlerden dolayı uğramaya devam ediyor. Orkide Yağlarını alan tüketiciler daha önce benzeri görülmemiş şikayetler bulunmaya başladı. Tüketiciler, yağın patladığından, yağın kendi kendine köpürdüğünden, yağın litresinde eksiklik olduğundan dolayı firmayı şikayet edip, firma yetkililerden sorunlarıyla ilgili cevap üretmesini istediler.

Tüketici şikayetlerin yer aldığı bir çok siteden Orkide Yağları’yla ilgili gelen şikayetlere cevap veren firma ise, ‘İlgili birimin durumla ilgileniyor, iletişim için teşekkür ederiz’ diye matbu cevaplar yazması tüketiciler tarafından ciddi alınmıyor. Tüketiciler, şikayetlerle ilgili olarak firmadan kendilerine kimsenin dönüş yapmadığını, ürün incelemesi yapmadığını, firmanın şikayetlerle ilgileniyormuş gibi cevaplar vererek tüketiciyi yanıltmaya devam ettiğini belirtiyorlar.

resized-2e1e5-b71d93214.jpg

Orkide Yağlarıyla ilgili tüketicilerin şikayetlerinin bazıları:

“A101den aldığım orkide yağını tencereye koydum, altını açtım 5 dakika sonra acayip şekilde patlamaya başladı. Tencerem kesinlikle ıslak değildi, öyle böyle değil bütün mutfağı mahvedecek şekilde patladı. Kedimi ve kendimi zor kurtarıp kaçtım. Resmen korkumdan altını da kapatmaya gidemedim. Bütün mutfak mahvoldu.”

12.jpg

“Orkide yağıyla kızartma yaparken hiçbir şekilde su vs yokken, artık içindeki gıda pişmiş ve alınırken çok büyük bir patlama oldu ve elim çok ağır bir şekilde yandı. Kesinlikle elimi kullanamıyorum. Acaba yağ ile alakalı olabilir mi diye bir araştırma yapayım dedim ve maalesef bir çok kişinin başına gelmiş. Bu yağların içinde ne var bize bunun hesabını kim verecek. Gerekli incelemeleri yapılsın başka kimsenin canı yanmasın.”

33.jpg

“Orkide ayçiçek yağı köpürüyor.! Marketten satın aldığımız Orkide marka ayçiçek yağı köpük köpük köpürüyor.! Bir beş litrelik bir de üç litrelik almıştık, beş litreliğin köpürdüğünü görünce bir de diğerine bakalım dedik onunda aynı şekilde köpürdüğünü gördük. Artık içerisinde ne varsa bilemiyorum ama bu şekilde köpüren bir ayçiçek yağı hiç görmemiştik daha önce. Markanın bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmasını bekliyoruz.”

2-002.jpg

“A101 den orkide riviera zeytinyağı satın aldım. E sorun ne mi diyorsunuz? Ortada ne zeytinyağı var ne riviera! Nasıl mı anladım? 3gün kullandım tuhaflık hissettim sonra üzerindeki yazıları detaylı inceledim ki meğerse bu kimyasal zeytin çöpü pirina yağıymış.

1-kopya.jpg

Hani demlikte kalan çaya su karbonat ekleyip boz bulanık tatsız bir çay elde edilir ya hah işte bu pirina yağı da böyle bir şey! Sıkılmış zeytin posasına ne idüğü bile açıkça yazılmayan bir kimyasal ekleyip 2nci kez yağ çıkarıyorlarmış! Nasıl oluyorsa! Tarım ve köy işleri bakanlığı da buna izin vermiş fakat sorun şu ki etikette bu detay gizlenmiş.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.