Perinçek, canlı yayında Kuzey Kore liderini övdü

Perinçek, canlı yayında Kuzey Kore liderini övdü

“KİM JONG-UN HALKTAN, EMEKÇİDEN YANA”

 

1ANTV’de yayınlanan “Cüneyt Özdemir İle Birebir” programının konuk sandalyesinde bu hafta Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yer aldı. Doğu PerinçekTürkiye’nin gündeminde yer alan başkalık seçimlerinden, Suriye’de yaşanan olaylara ve Vatan Partisi’nin ideolojisine kadar Cüneyt Özdemir’in sorularını içtenlikle cevapladı. Özdemir; “Doğu Bey izleyici yorumlarında şöyle bir soru iletilmiş, ileride Kuba gibi ülkelerle görüşüp birlik yapmayı düşünüyormusunuz” demesi üzerine Perinçek şunları ifade etti: “Küba ile görüştüm. Üç defa Kuzey Kore’ye gittim. Kim Jong-Un ile görüştüm.”

Cüneyt Özdemir’in siz daha çok kapalı olan ülkelere gidiyorsunuz. Mesela Çin’de demokrasi var mı? sorusu üzerine, Doğu Perinçek; “Çin’de demokrasiden daha fazlası var. Çin Halk Cumhuriyet’i bugün kapalı ve izole bir ülke değil” dedi. Mesela Kuzey Kore dünya ile bağını koparmış, dışa tamamen kapalı bir ülke neden oraya gidiyorsunuz diyen Cüneyt Özdemir’e Doğu Perinçek şöyle cevap verdi: “Kuzey Kore, Sovyetler Birliği dağılınca zor duruma düştü. Yalnız kaldı. Herkesin dediği gibi dışa kapalı değil, tam aksi orada İzolasyon diye bir şey yok. Bu onların tamamen kendi siyaseti. Vatanını koruyan, Amerika tehdidine karşı dik duran bir siyaset güdüyorlar. Oraya gidin 2.5 milyonluk başkent Pyongyang’da 34 tane tiyatro var. Eğitim iyi durumda.”

Özdemir’in Kim Jong-Un diktatör mü? Sorusuna cevap vermeye çalışan Perinçek’in ifadesi şöyle oldu: “Kuzey Kore lideri halktan yana, emekçiden yana, otoriter bir rejim uygulayan biri olduğunu söyleyebiliriz.”

İşte o görüntüler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.