"Rakamı Aralık ayı sonunda hep birlikte açıklayacağız"

"Rakamı Aralık ayı sonunda hep birlikte açıklayacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücret konusunda, 'Rakamı Aralık ayı sonunda hep birlikte açıklayacağız' diye konuştu.

Komisyonun asgari ücreti tek başına değil, etkilediği diğer konuları da beraber değerlendirip karar almasının çalışma barışına büyük bir katkı sağlayacağının altını çizen Sarıeroğlu, "Asgari ücretteki değişim beraberinde birçok faktörü de etkiliyor. Dolaylı olarak genel ücret seviyesini, istihdamı, üretim tüketim dengesini, yatırımları rekabeti yani bir bütün olarak ülke ekonomisini etkiliyor. Asgari ücretin tüm kesimlerimizin kazanacağı, ülkemiz koşullarına uygun bir seviyede tespit edilmesini temenni ediyorum. Asgari ücret tespit komisyonumuzun bütüncül bir bakış açısıyla çalışmalarını sürdüreceğine, ülkemizin çalışma barışına katkı sağlayacak bir mutabakata ulaşacağına inanıyorum.

 

Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarımızda yer alacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tespit edilecek asgari ücretin başta çalışanlarımız, işverenlerimiz olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aralık ayının sonunda bugüne kadar Allah 4 aylık bakanlık sürecimde hep hayırlı haberler vermeyi nasip etti, Komisyon çalışmalarımızın sonucunda da inşallah tüm kesimleri memnun edecek bir rakamı Aralık ayı sonunda hep birlikte açıklarız diye temennimi de dile getiriyorum" ifadelerini kullandı.


TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise 2018 yılı için asgari ücret desteğinin sürdürülmesi ve toplu iş sözleşmeli iş yerlerinde uygulanan desteğin genişletilmesi gerektiğini, işsizlik sigortası işveren payının 2018 yılında sıfır olarak uygulanmasını, 2018 yılı asgari ücretinin altışar aylık dönemler itibariylen belirlenmesini talep ettiklerini kaydetti.
Komisyonun ikinci toplantısı TÜRK-İŞ ev sahipliğinde, üçüncüsü TİSK ve son dördüncü toplantı ise yine bakanlıkta gerçekleştirilecek.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.