Şampiyon oyunun rengini açıkladı

Şampiyon oyunun rengini açıkladı

Kick Boks dalında Dünya ve Türkiye’de elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Cesur Turgay, referandumda oyunun renginin evet olduğunu ifade etti

Kick Boks dalında 4 dünya 9 Türkiye şampiyonluğu bulunan Cesur Turgay referandumda güçlü bir Türkiye için ‘evet’ diyeceğini söyledi. Turgay,  “16 Nisan günü bu milletin vesayetçilere, darbecilere, onların dışarıdaki hamilerine bu ülkenin geleceği ile ilgili esas söz sahibinin kim olduğunu göstereceği günün adıdır” dedi.

İSTİKRAR İÇİN EVET!

Seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet şu anda uyum içinde çalışsa da iki erkin ileride çatışması halinde hükümet krizinde daha büyük bir tehlike söz konusu olabileceğini ifade eden Turgay, “Mevcut sistemde istikrarsız ve kısa süreli koalisyon hükümetleri ile çift başlı yürütmenin sorumlu ve sorumsuz kanatları arasındaki görüş ayrılıkları, toplumu sarsan ekonomik ve siyasi krizlerin kaynağını oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı makamı ile sistem gereği güçlü olan başbakan arasındaki bir anlaşmazlık, doğrudan yürütme krizine, oradan da bir siyasal ve anayasal krize dönüşebilir” diye konuştu.

DİKTATÖRLÜĞÜN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Cumhurbaşkanlığı sisteminin çoğulcu bir demokrasi modeli olduğunu ifade eden Turgay, “Bu sistemde getirilecek mekanizmalar ile kişisel bir diktatörlüğün oluşmasının önüne geçilmiştir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde diktatörlüğün tam tersi, kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı, görev süresine sınır getirilmiş, cezai sorumluluğu bulunan cumhurbaşkanı modeli bulunmaktadır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.