Seferihisar'da 'sıfır atık' seferberliği devam ediyor

Seferihisar'da 'sıfır atık' seferberliği devam ediyor

Seferihisar Belediyesi tarafından çocukların çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan 'sıfır atık' eğitimleri devam ediyor.

MEDYA EGE - Doğaya ve doğal yaşama verdiği önem doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Seferihisar Belediyesi, Çevre Muhafızları ile birlikte başlattığı 'sıfır atık' eğitimlerine devam ediyor.

Alanında uzman eğitmenler aracılığı ile okullarda atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda verilen eğitimlerle çocukların çevre ve geri dönüşüm konusunda daha bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda eğitimlere Payamlı İlköğretim Okulu'nda devam eden Seferihisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından çocuklara, 'Sıfır atık nedir', 'Çevreyi nasıl koruruz' gibi konular anlatıldı.

glxuicbxiaa0adu.jpg

Belediyenin sosyal medya hesabından eğitime ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:
"İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerimizle atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, atıklarımızın geri dönüşüme kazandırılması ilkesini çocuklarımıza benimsetmeyi amaçlayan sıfır atık eğitimlerinde bu hafta Payamlı İlköğretim Okulu'ndaydık."

glxuicbxcaaelck.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.