Tarihi geçen ilaçları ne yapmak gerekiyor?

Tarihi geçen ilaçları ne yapmak gerekiyor?

Tarihi geçen ilaçları el altında tutmaya devam etmek bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Yapılan araştırmalara göre reçeteli ilaçları yanlış kullanan birçok insan onları ailesinden ve arkadaşlarından alıyor.

Tarihi geçen ilaçlar hala etki gösterebilir, ancak bu ilaçların son kullanma tarihlerine sahip olmasının bazı sebepleri vardır: Bu tarihten sonra etkinlikleri ve güvenilirlikleri garanti edilemez. Bu nedenle size fayda sağlamaktan çok zarar verebilirler. Bu sebeple son kullanım tarihi geçmiş bir ilacın kullanılmaması ve imha edilmesidir. Bazı ilaçlar, atılabilir olduklarına dair işaretlere sahiptir ve evinizde ne şekilde imha edilecekleri bellidir. Ancak genel olarak, çevre ve canlılar üzerinde sahip olabilecekleri etkilerden dolayı ilaçların çöpe atılması tavsiye edilmez.

ilaclarini-duzenli-olarak-kontrol-etmenizde-fayda-olabilir-nwpr.webp

Bazı ülkelerde son kullanma tarihi geçen ilaçların toplanması için ulusal kampanyalar düzenleniyor ya da bu ilaçları karakollara bile iade edebiliyorsunuz. Ülkemizde ise, tarihi geçen ilaçlar için tercih edilen imha seçeneği, bu ilaçları yakınınızdaki bir sağlık kuruluşuna teslim etmek. Böyle ilaçların en yakın sağlık kuruluşlarına teslim edilip diğer tıbbi atıklarla birlikte uygun şekilde imha edilmesi gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.