Topbaş'ın Damadı Hakkında Flaş Gelişme

Topbaş'ın Damadı Hakkında Flaş Gelişme

Fethullah Gülen'in cemaatine mensup olduğu için gözaltına alınan Kadir Topbaş'ın damadı hakkında flaş gelişme.

Fethullah Gülen'in terör örgütü FETÖ/PDY'nin giriştiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın damadı Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı. Cemaat’e finansal destek vermek suçundan haklarında gözaltı kararı verilen TUSKON üyesi 208 iş adamı arasında yer aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile Eroğlu İnşaat Yapının Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı emniyetten serbest bırakıldı.

Çıkrıkçıoğlu yanlışlık sonucu alınmış

Konuyla ilgili açıklama yapan Çıkrıkçıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Beni daha önce TUSKON’un Disiplin Kurulu’na yazmışlar. Ancak ben daha sonra oradan ayrıldım. Ayrıldığıma dair bana da yazı gönderildi. Ancak ismim silinmemiş. İsmim kayıtlarda göründüğü için, emniyet de usul gereği sordu. Gayet nazik bir yaklaşımları oldu. Dün saat 17:00 gibi ifadem alınmaya başladı. Emniyet’teki işlemlerim dün akşam 23:00 gibi bitti. Daha sonra Emniyet’ten ayrıldım” 

Damat savcılık talimatıyla serbest

FETÖ PDY soruşturması çerçevesinde TUSKON'a düzenlenen operasyonlar bünyesinde gözaltına alınan  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Mustafa Şevki Kavurmacı savcılık talimatıyla serbest kalırken gözaltına alınan diğer isimlere yönelik işlemler devam ediyor.

Topbaş damadının cemaatten koptuğunu söylemişti

İBB Başkanı Topbaş FETÖ operasyonunda gözaltına alınan damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Kavurmacı hakkında Twitter üzerinden “17/25 Aralık’tan sonra damadım bu ihanet şebekesi ile yollarını ayırdığını beyan etti. Yargı süreci elbette gerçeği ortaya çıkaracaktır. Eğer damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.