Tumblr, App Store’dan kaldırıldı!

Tumblr, App Store’dan kaldırıldı!

2007 yılında hayata geçirilen ve Instagram, Facebook gibi rakiplerinin devasa bir şekilde büyümesi ile popülerliğini kaybetmesine rağmen, halen bir kitlesi bulunan Tumblr, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız App Store‘dan kaldırıldı.

Apple’ın uygulama için neden böyle bir karar aldığı merak edilirken, gelen açıklama herkesi şok etti. Apple’ın uygulamayı mağazadan kaldırma nedenlerinden birisi, çocukların yer aldığı cinsel içeriklerin paylaşılıyor olması.

Tumblr’ın App Store’dan kaldırılma nedeni belli oldu!

16 Kasım tarihinde kaldırılan uygulama için yetkililerden yapılan ilk açıklamada Apple yetkilileri ile sorunu çözmek için görüşüldüğü belirtilmişti. Ancak, Apple’ın uygulamayı kaldırma nedeninin yukarıda belirttiğimiz gibi platformda çocukların yer aldığı cinsel fotoğraf ve videoların tespit edilmesi olduğu öğrenildi.

Yetkililer bu içeriklerin hemen kaldırıldığını söylese de, App Store’da tekrar yer alıp alamayacağı bilinmiyor. Bununla birlikte Android kullanıcıları halen Google Play Store üzerinden Tumblr uygulamasına sorunsuzca ulaşabiliyor.

Daha önce Endonezya’da yetişkinlere yönelik içerikler nedeniyle Tumblr kısa bir süreliğine yasaklanmıştı. Ancak, çocuk pornografisi çok kritik bir konu ve Apple’ın ne yönde bir karar alacağını ilerileyen günlerde birlikte göreceğiz.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.