Türkiye'de 27 milyon kişi akıllı telefon kullanıyor

Türkiye'de 27 milyon kişi akıllı telefon kullanıyor

Endüstri 4.0 konusunun ele alındığı buluşmada teknolojiye dair her şey konuşuldu.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “ İlham Veren Buluşmalar”  etkinliğinde liseli gençlerle Gebze Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ ü bir araya getirdi.

Endüstri 4.0 konusunun ele alındığı buluşmada teknolojiye dair her şey konuşuldu.

Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim etkinliğinde Prof. Dr. Haluk Görgün, Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konak Anadolu Lisesi, Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çiğli Tuğba Özbek Anadolu Lisesi’nden 600 öğrenciyle buluştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, geleceğimizin aydınlığı sevgili gençlerimize vizyon çizen, farkındalık oluşturan böyle güzel projeleri önemsediklerini dile getirerek konuşmasına başladı.  Yahşi, öğrencilere “Sizlere olan güvenimiz tam, ülkemizin en büyük zenginliği genç nüfusudur. Geleceğin Türkiye’sinde sizlerin donanımlı ve söz sahibi gençler olması için çabalıyoruz.   İçinde bulunduğumuz çağda, akşamdan sabaha yeni buluşların ve keşiflerin yapıldığını öğreniyoruz. Her an yeni fikirlerin filizlendiği, sürekli dinamizm halinde bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte sizlerin bilgiye kolay ulaşabilen, donanımlı, gelecek hedefi olan bireyler olarak yetişmeniz çok önemli. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yatırımdır.  Günümüzde eğitimi sadece okul binası ve sınıf ortamıyla sınırlamak mümkün değildir. İhtiyaç duyduğumuz bilgiye her an her yerden ulaşabilmeliyiz.” dedi

Gebze Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, altı yüz öğrenciye yönelik yaptığı konuşmada teknolojinin ve yazılım sanayisinin nereye geldiğini vurguladı.

Gençlerimiz Günde 4 buçuk Saatini Sosyal Medyada Geçiriyor

Ülkemizde kırk beş milyon mobil internet kullanıcısı olduğunu belirten Görgün, gençlerin günde ortalama 4 buçuk saatini sosyal medyada geçirdiklerini belirterek bu zamanın teknolojiyi öğrenme ve kendini geliştirme anlamında kullanılırsa fayda sağlayacağını ifade etti.

Dijitalleşen Türkiye’ye dair çarpıcı rakamları gençlerle paylaşan Görgün;  ülkemizde elli beş milyon internet abonesi,  kırk beş milyon mobil internet kullanıcısı ve yirmi yedi milyon akıllı telefon kullanıcısı olduğunu belirterek Türkiye ‘de saniyede 274 GB veri tüketildiğinin de altını çizdi.

“Dijital Çağın Tanığı Değil Parçası Olun”

Dünya ekonomi devlerinden rakamlar da paylaşan Görgün,  dünya sermayesinin yazılım ve teknoloji piyasasının elinde olduğuna da vurgu yaparak genç beyinlerin,  interneti sadece sosyal medyada gezinmek için değil bu pazarda yer alabilmek için de kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Gençlerin yoğun ilgisinin olduğu buluşmada liseli gençler, yapay zekâ, mekatronik ve sağlık alanında tedavi amaçlı kullanılan çiplere dair sorularını Görgün’e yönelttiler.

Görgün, “Teknoloji çağının bir parçası olmak istiyorsanız yeni algoritmalar üretin, bilginin sıkıştırılması ve kullanılması üzerine çalışın.” diye seslendiği gençlere bu alanda teknolojik açık olduğunu söyledi.

“Dünya, dördüncü endüstri evresinden geçerken ‘akıllı üretim çağı’ dediğimiz bu dönemde okumalarımızı çok dikkatli yapmalıyız.”  diyen Görgün,  “Teknolojiyi iyi kullanmak yeterli olmayacaktır, aynı zamanda o teknolojiyi üretmemiz de gerekir.  Sizlere pek çok alanda olduğu gibi, bu konuda da vizyon kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Program, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin Prof. Dr. Haluk Görgün’e değerli sunumları için teşekkür etmesiyle sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.