Uygar güvencesi Çiğli Çiftehavuzlar'da

Uygar güvencesi Çiğli Çiftehavuzlar'da

18 yıldır Bostanlıda hizmet veren Uygar Çocuk Anaokulları'nın Çiğli Çiftehavuzlar'daki ikinci okulu hizmete başladı.

Uygar Çocuk Anaokulları geçmişten günümüze oturmuş eğitim sistemi ve güçlü kadrosuyla, Çiğli Çiftehavuzlar'daki şubesinde eğitime başladı.

Hizmete başlayan ikinci şubeleri hakkında bilgi veren Uygar Çocuk Anaokulları Kurucusu Sevgi Temizer, velilerden ve çevreden gelen yoğun talep sonucunda ikinci bir şube açma gereksinimi doğduğunu ve Çiğli Çiftehavuzlar'daki şubeleriyle de bu isteğe cevap verdiklerini söyledi.

Uygar Çocuk Anaokulları olarak kayıt döneminde kontenjanlarını erken doldurdukları için her yıl yaklaşık 40 öğrenciyi üzülerek geri çevirmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Temizer, “Hem aileler çocuklarını getiremedikleri, hem de biz çocuklarımızı okulumuza alamadığımız için üzülüyorduk. Bu yüzden de ikinci bir şube açma düşüncemiz hep vardı. İkinci şubenin yakınımızda olmasını istiyorduk. Ancak, semtimizin dışında da bizi tanıyanlar, “Niye bizim semtimizde de okul açmıyorsunuz? diye tatlı bir sitem ediyorlardı. Gelen çocuğun burada huzurlu olması, velinin bizdeki beklentilerini verdiğimiz sözün üstünde karşılamamız iki tarafı da mutlu ediyor. Memnuniyet de beraberinde büyümeyi getirdi” diye konuştu.

AÇILIR AÇILMAZ YOĞUN TALEP

İkinci okullarının da kısa süre içinde yoğun talep gördüğünü ve Karşıyaka Bölgesi'nin her semtinden velilerin çocuklarını okullarına kaydettirdiklerini vurgulayan Sevgi Temizer, “İkinci şubemizle birlikte eğitim anlayışımıza ve bize duyulan güveni de bir kez daha kanıtlamış olduk. Kısa süre içinde yoğun bir talep aldık. İsmimizi ve verdiğimiz eğitimin kalitesini bilen çok sayıda insan çocuklarını bize emanet etti. İlk kayıtlarımızı aldık ve dalga dalga gelen kayıt taleplerine de cevap veriyoruz. Ancak amacımız Bostanlı'daki merkezimizde olduğu gibi en rahat ortamda çocuklarımıza eğitim vermek. Bundan dolayı ailelere taahhüt ettiğimiz sınıf mevcudiyetlerini de koruyoruz. Her iki şubemizde eğitimci kimliğimiz ve çocuklarımızın geleceğine olan inancımızla var gücümüzle çalışıyoruz. Özgür ve yaratıcı düşünen, kişiliği oturmuş başarılı bireylerin yetişmesinde çocukluk döneminde aldıkları eğitimin öneminin bilinciyle hareket ediyoruz” ifadesini kullandı.

4 KATLI, TOPLAM 670 METREKARE...

Bostanlı'da uyguladıkları eğitim felsefesini ve programlarını yeni okullarına da taşıdıklarını dile getiren Temizer, şöyle devam etti: “Bostanlı'daki branşlaşma yeni okulumuzda da aynı şekilde devam ediyor. Daha önceden olmayan bazı branşları da bünyemize ekledik. Haftada 5 gün dolu dolu İngilizce eğitimimiz mevcut. İngilizce eğitimimizi ayrıca günlük hayata aktararak pekiştiriyoruz. Resim, satranç, cimnastik, müzik, İngilizce drama, dans, origami ve bale anaokulunu haftada bir gün büyük okuluna götürme gibi derslerimiz ve uygularımız da bu okulumuzda devam ediyor. Eğitim programlarımızı önceden ailelerimizle paylaşıyoruz”

RAHAT VE KALİTELİ ORTAM

Çiğli Çifte Havuzları'ndaki yeni okullarında da Bostanlı'daki okulları gibi drama odasından, yemekhane ve konferans salonuna kadar birçok faaliyet alanının bulunduğunu ve Uygar kalitesini tam olarak ikinci şubeye de taşıdıklarını kaydeden Sevgi Temizer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Okulumuz 4 katlı ve içinde asansör bulunuyor. 670 metrekarelik bir alana sahip. İki bahçemizin toplam alanı 210 metrekare. Çocuklarımıza rahat edebilecekleri kaliteli bir ortamda eğitim vererek, onların sanat, kültür, çevre, beslenme ve birlikte yaşama bilincine sahip bireyler olması yolunda sağlam temeller atıyoruz. Uyguladığımız projelerle de bu bilincin pekişmesini sağlıyoruz”  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.