Uzmanlardan IP TV kullananlara uyarı

Uzmanlardan IP TV kullananlara uyarı

Dijital platformların kaçak bir şekilde izlenmesine olanak sağlayan IP TV’yi kullananların 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği bildirildi.

Genellikle ücretli dizi, film ya da maç izleme hizmeti veren uygulamaların hizmetini çok ucuza veren ve yasal olmayan platformların ülkeye ekonomik anlamda büyük zararı bulunuyor. Bu sebeple uzmanlar ise bu tür platformların kullanılması halinde adli bir soruşturmayla karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

ip-tv-ve-kacak-yayin-kullananlara-hapis-cezasi-kacak-yayin-kullananlarin-cezasi-ne-yxhc.webp

Avukat Müge Doğan ise konuyla ilgili paylaşımında, ''Ceza Kanunu'muzda düzenlenen bir madde var bununla alakalı. İnternet üzerinden yayın yapan şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar ve buna şey sağlayanlar, menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suç kapsamında yer almaktadır” dedi.

Bu şekilde kullanım tespit edilirse hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceğini de belirten Doğan, “Kanun der ki; karşılıksız menfaat sağlama suçu, bu suçun da cezası, hem yayın yapanlar açısından, hem izleyenler açısından 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıdır” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.