VESTEL ENDÜSTRİ 4.0’DA DEÜ İLE İŞBİRLİĞİ

VESTEL ENDÜSTRİ 4.0’DA DEÜ İLE İŞBİRLİĞİ

‘Endüstri 4.0’ konusunda Dokuz Eylül ile işbirliğine hazır olduklarını söylediler.

 

Üretim sürecindeki makinelerin internet yoluyla iletişim kurdukları ağı ve bu ağı yöneten akıllı cihazların bulunduğu süreci ifade eden Endüstri 4.0 konusunda düzenlenen toplantıda konuşan Vestel Operasyonel Projeler Geliştirme Bölümü Müdürü Mustafa Kocakoç, bu konuda Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEÜBİMER) tarafından gerçekleştirilen ‘Dijital Gündem-Endüstri 4.0’ toplantısında konuşan Kocakoç, “Vestel olarak biz, 2014’ten bu yana Endüstri 4.0 kavramı ile ilgileniyoruz. Elektronik üretici olduğumuz için yazılım kabiliyetimiz de var; otomasyon bölümümüz de. Dolayısıyla bu bizim için bir avantaj” diye konuştu.

Akıllı otomasyon, yazılım algoritmaları ve güvenlik gibi konularda farklı mühendislik çalışmaları yapabileceklerini belirten Kocakoç, “Birçok üniversiteyle ortak çalışmamız bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi ile yeni projeler olabilir. Endüstri 4.0 altında pek çok detaylı projeler yapmamız gerekiyor. Bir kısmını yaptık zaten. Önümüzde üç yıllık bir plan var. Hocalarımızın uzmanlıklarına göre yapay görme konusunda elektronik, bilgisayar ve endüstri mühendisliği ile çalışıp yeni projeler yürütebiliriz. Ayrıca bununla ilgili AB projelerine katılabiliriz. Bizim niyetimiz açık, birlikte çalışabiliriz” dedi.

ERKEN KALKAN YOL ALIR

Çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrencinin katıldığı toplantıda konuşan Kocakoç, “Yakın gelecekte, makineler yapay zeka ile yönetilmeye başlanacak. Kalite, bu tür algoritmalarla gelişecek. Dokuz Eylül ile proje yapabiliriz. Doğru müfredatlar ile doğru insanlar yetiştirmek gerekiyor. Şu anda bu tür mühendisler arıyoruz; kim erken başlarsa onun için avantaj olacak. Endüstri ve bilim arasındaki iletişim Türkiye'de yeterli değil. Bizler üzerimize düşenleri yapmalıyız” ifadesinde bulundu.

BÖLGESEL KALKINMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Bölgesel kalkınmaya yönelik çalışma yaptıklarını belirten DEÜBİMER Müdürü Prof.Dr. Hilmi Yüksel de, merkezin kuruluşundan itibaren 30 yıl içinde birçok işbirliği ve projeye imza attıklarını söyledi. Yüksel, “Merkezimiz üç başlık altında faaliyetini sürdürüyor.  Birincisi öğrencilere ve iş hayatına yönelik eğitim ve sertifika programları düzenlemek, ikincisi kamu ve özel sektöre yönetim-danışmanlık hizmetleri sunmak ve son olarak da ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından yararlanabilmek için projeler geliştirmek. Bu konularla ilgili çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.