Windows 10 Ücretli Hale Geliyor

Windows 10 Ücretli Hale Geliyor

Microsoft, daha önce ücretsiz olarak 1 yıl indirilebileceğini duyurduğu işletim sistemini sürenin dolmasıyla beraber 29 Temmuz'dan sonra ücretli hale getirecek.

Windows 7 ve 8'den kaynaklı bazı kullanıcı şikayetlerinin giderildiği ve Microsoft'un son işletim sistemimiz dediği Windows 10'a geçişler ücretsiz hale getirilmişti. Microsoft yaptığı bir açıklamayla beraber işletim sisteminin 29 Temmuz'dan itibaren ücretli hale getirileceğini duyurdu.

 

Microsoft, işletim sistemine ücretsiz geçiş kampanyasının sonuna yaklaştığımıza dair bir hatırlatmada bulundu. Firmanın 29 Temmuz'da bitecek olan süreyi uzatacağı düşünülüyordu, ancak görünüşe göre bu olmayacak.

Son sürümün aktif kullanıcı sayısının 300 milyona ulaştığını duyuran yazılım devinin pazarlama yöneticilerinden Yusuf Mehdi, şu hatırlatmaları yaptı: "Zaman doluyor. Ücretsiz yükseltme teklifi 29 Temmuz'da bitecek ve bunu kaçırmanızı istemiyoruz."

Microsoft'a göre 29 Temmuz'dan sonra Windows 10 Home'u satın almak için 119 dolar ödemeniz veya son işletim sistemi için yeni bir bilgisayar almanız gerekecek. Microsoft'un bu hatırlatmasının amacı, Windows 10'a geçişleri hızlandırma amaçlı da olabilir. Firmanın planlarını değiştirmemesi sürpriz olmasa da, iki ay boyunca fikrini gözden geçirecek bolca vakti olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.