1 Nisan sokağa çıkma yasağı başladı

1 Nisan sokağa çıkma yasağı başladı

1 Nisan perşembe saat 21:00 itibar ile başlayan sokağa çıkma yasağı 2 Nisan cuma saat 05:00'da sona erecek.

Türkiye koronavirüs risk haritası güncellendi ve 58 il çok yüksek riskli iller grubunda yer aldı. Kırmız renk kodu ile gösterilen 58 ilde hafta sonu sokağa boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Orta ve düşük riskli illerde ise hafta içi olduğu gibi belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulaması gerçekleştirilecek.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE VAR? 

Düşük ve orta riskli illerde yani mavi ve sarı renk kodlu illerde, hafta sonu sokağa çıkma yasağı hafta içi olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.Yüksek risk grubunda yer alan yani turuncu renk kodlu illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı, Cuma 21.00 - Cumartesi 05.00 saatleri arasında olacak ve cumartesi günü saat 21.00’de başlayıp pazar günü boyunca uygulandıktan sonra pazartesi günü saat 05.00’de sona erecek.

Çok yüksek riskli illerde yani kırmızı renk kodlu illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı cuma günü saat 21.00'de başlayıp cumartesi ve pazar günü boyunca sürüp pazartesi günü saat 05.00'de bitecek.

60659dd3554282038865607c.jpg

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Şırnak.

ORTA RİSKLİ İLLER

Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.