"1 Ocak'ta asgari ücret net 2 bin 200 lira"

"1 Ocak'ta asgari ücret net 2 bin 200 lira"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emek Ve Meslek Örgütleri Temsilcileri Buluşmasında konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir istihbarat devletine dönüştüğünü ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunu anca diktatörler yapar" dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Seçilmeleri halinde asgari ücretin 1 Ocak 2019'da asgari ücretin 2.200 lira olacağını ve maaşlardan vergi alınmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

"Paranın dolaşım yollarını değiştireceğiz. 1 Ocak 2019’da asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak ve vergi alınmayacak. Türkiye önemli bir süreçte. 1 milyon 644 bin emekli 1500 liranın altında emekli aylığı alıyor. Hükümet olanlarda vicdan yoktur. Saray’da badem sütü ile beslenir emekliye 250 lira verir. Emekli aylığına alt sınır getireceğiz, 1500 liranın altında emekli aylığı alan kalmayacak."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce çıkanlar şöyle;

“Sandıkların güvencesi konusunda hiç kimsenin endişesi olmasın. Bize düşen gidip oy kullanmak. Tatil şu bu değil, gidip oy kullanacağız.

İki tercih var. Birinci terrcin demokrasiden yana. İkinci tercih dikta yönetiminden yana. Adına ‘cumhur İttifakı’ diyorlar. Cumhurla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir ittifak. Demokrasiden yana olan bütün vatandaşların gidip oylarını kullanması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.