"10 OCAK HAK ARAMA GÜNÜ OLMUŞTUR"

"10 OCAK HAK ARAMA GÜNÜ OLMUŞTUR"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında AKP İktidarının  gazeteciler üzerindeki baskısına dikkat çeken Güven " Günümüz iktidarı bir ülkenin sonunu getirecek olan şeyin, özgür basının susturulması, yanlış yapılan işleri bile alkışlayacak yandaş bir medyanın oluşturulması olduğu gerçeğini 14 yıldır görememiştir" dedi. Güven 10 Ocak mesajında ,şunlara yer verdi.

AKP'NİN VE LİDERİNİN SEVDASI…

Artık kutlanacak bir 10 Ocak kalmadığını tüm çalışan gazetecilerimizde biliyor. AKP'nin 14 yıldır sürdürdüğü tarafsız basın düşmanlığı, kendisinden olmayanı, kendisine yalakalık ve yandaşlık yapmayanı yok etme hırsı sonunda bu bayramı, acı ve baskıların yaşandığı bir güne çevirdi.

AKP'nin ve tek adam olma sevdasından bir türlü vazgeçmeyen  liderinin eleştirilmeye, yaptıkları yanlışların yazılmasına, muhalefetin sesine yer verilmesine tahammül gösterememesi ve kalemini satmayan, özgürce gazetecilik yapmaya çalışan kişi ve basın kuruluşlarına düşmanca yaklaşımı sebebiyle, çalışan gazeteciler neredeyse tutuklu gazetecilerden daha az hale geldiler.

Bir çok tarafsız gazete, televizyon, dergi ve internet sitesi AKP iktidarının faşizan tutumu ve özgür basına tahammülü olmaması sebebiyle kapatılmış, kalemini satmayan, yandaş olmayı reddeden, yolsuzluğu, hırsızlığı, zorbalığı, dikta yönetimini yazmaktan korkmayan yüzlerce gazeteci tutuklanmışken, 10 ocak çalışan gazeteciler günü kutlanacak bir gün olmaktan çoktan çıkmıştır. Bugün artık baskıyla işinden olan, kurumları kapatılan, tutuklanan ve hedef gösterilen gazetecilerin hak arayışı günü haline gelmiştir.

Günümüz iktidarı bir ülkenin sonunu getirecek olan şeyin, özgür basının susturulması, yanlış yapılan işleri bile alkışlayacak yandaş bir medyanın oluşturulması olduğu gerçeğini 14 yıldır görememiştir. 14 yıldır ülkemiz krizlerle, çatışmalarla, terör olaylarıyla, yıkılmaya çalışılan demokrasiyle, tutuklanan  gazetecilerle, sansüre uğrayan özgür basınla anılmaktadır. Bunca yaşanan olaya rağmen iktidar ders almamış, bu kez de tek adam iktidarı, dikta yönetimine geçilmesi ve başkanlık sistemi için baskıyı, şiddeti iyice arttırmıştır.

Bilim İnsanlarından daha çok bilimden anlayan, sanatçıdan daha çok sanatı bilen, ekonomistlerden daha çok ekonomi bilen, hakim'den daha çok hukuk bilen bir kişinin ve anlayışının, Gazetecilerin yaptığı işi beğenmesi elbette ki beklenemez. Tıpkı adalete, demokrasiye, ortak akıla inanmayan birinden adil bir yönetim beklenemeyeceği gibi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak basın kuruluşlarının ve gazetecilerin tam bağımsızlığı, tarafsızlığı sağlanamadığı ve güvence altına alınamadığı sürece, tüm ülke için özgürlükten ve demokrasiden söz etmenin mümkün olamayacağına inanıyoruz. Gazetecilerin eleştiri ve haber yapma haklarının teslim edilmediği sürece, ülkemizde krizlerinde, kaosunda eksik olmayacağını biliyoruz.

MÜCADELEDE GAZETECİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Her alanda olduğu gibi Türkiye'yi özgür kılacak tüm mücadelelerde, gazetecilerimizin yanında yer almaya, bizim için iyi mi, kötü mü yazdıklarına bakmadan yazılanlardan kendimize ders çıkarmaya devam edeceğiz.

10 Ocak artık bir hak arayışı gününe dönüşmüşken, CHP olarak çalışan gazetecilerimizin baskıdan, tehditten kurtulması, emeklerinin karşılığını tam olarak almaları için, gazetecilik faaliyetleri sebebiyle tutuklanan, haklarında soruşturmalar açılan gazetecilerimizin özgürlüklerine kavuşması için, işsiz bırakılan gazetecilerimizin yeniden mesleklerini yapabilmeleri için mücadelemize ara vermeden devam edeceğiz.

Basın özgürlüğünün tam olarak sağlanması, ülkemizin dikta, baskı ve yolsuzluk anlayışından kurtulması, demokrasi ve adaletin yeniden inşası anlamına gelmektedir. Bu bağlamda milletimizin huzuru ve gerçekleri öğrenmesi adına, gazetecilerimizin onuruyla işlerini yapabilmeleri uğruna 10 Ocak Gazeteciler gününde tüm gazetecilerimizin yanında durmaya, onlarla birlikte bağımsızlık ve demokrasi savaşı vermeye devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.