100’ncü yılda Atatürk’ün orijinal kıyafetleri sergilenecek

100’ncü yılda Atatürk’ün orijinal kıyafetleri sergilenecek

Cumhuriyetin 100’ncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca giymiş olduğu askeri ve sivil kıyafetler sergisi, Ataşehir’de ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı’nın öncülüğünde ve Nova Arsa ana sponsorluğunda, Atatürk’ün yurt içi ve yurtdışında giymiş olduğu 125 farklı kıyafeti, Ataşehir’de 19 - 20 - 21 - 22 Ekim tarihleri arasında, Metropol İstanbul AVM önündeki X Media Art Museum by DasDas Sergi Salonu’nda saat 09.00 - 22.00 saatleri arasında Atatürk severler ve ziyaretçileriyle buluşacak.

unnamed-1.jpg

Serginin hazırlanması sürecinde; Ataşehir Kent Konseyi ve Ataşehir Rehberi’nin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları da yer aldı.

"TÜM HALKIMIZI BU ANLAMLI SERGİYE DAVET EDİYORUZ"

Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı, “Milli kahraman, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün orijinal kıyafetlerinin adını taşıdığı ilçe olan Ataşehir’de sergilemek üzere için uzun zamandır hazırlıklarımızı sürdürüyorduk. Heyecanla beklediğimiz an geldi, birbirinden değerli kıyafetler ve hikâyelerini ziyaretçilerimizle buluşturmak için çok heyecanlı ve mutluyuz. Tüm halkımızı bu anlamlı sergiye, aileleri ile birlikte katılmaya davet ediyorum” dedi.

19 Ekim saat 11.00’de gerçekleşecek serginin açılış töreninin sunumlarını ünlü sunucular; Tuğba Özay ile Şenol İpek üstlenirken, sevilen sanatçı İlhan Güryalçın’da Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek.

unnamed-3.jpg

unnamed-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.