11 şehit ebediyete uğurlanıyor!

11 şehit ebediyete uğurlanıyor!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi helikopter irtibat kesildikten sonra düştü.

11 asker şehit oldu, 2 asker yaralı. Şehit askerler arasında 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da var. Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.  Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki Fransız - Alman ortak yapımı Cougar tipi helikopter, dün saat 13.55’te Bingöl’den Tatvan’a gitmek için kalktı. Helikopterle saat 14.25’te irtibat kesildi. Bölgeye İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopterin yanı sıra komando timleri de sevk edildi. Tatvan’ın Çekmece köyü yakınlarında helikoptere ulaşıldığında 9 askerin şehit olduğu tespit edildi. 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da kazada şehit oldu. 4 asker yaralandı. Yaralı askerlerden ikisi tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Binbaşı Alptekin Köprülü ile Yüzbaşı Ender Uzunçakmak’ın tedavileri ise sürüyor.

KAHRAMANLAR İÇİN TÖREN

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Şehitlerimiz için Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen törende şehitlerin özgeçmişleri okundu. Daha sonra şehitlerimiz için dualar okundu.

14189_aw259449-04.jpg

AKAR: HAVA ŞARTLARI

Milli Savunma Bakanlığı “Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir” açıklaması yaptı. Elazığ’a giderek 8. Kolordu Komutanlığı’nda bilgi alan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gece yaptığı açıklamada “İlk bilgilere ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir” dedi. Helikopter kazasıyla ilgili kaza kırım raporunun hazırlanması oldukça uzun sürebilir.

3609051.jpg

Kaza kırım heyetinin ön tespitinde arazi yapısı, sis ve yoğun kar yağışı gibi hava şartları ile pilotların kullandığı rota dahil birçok unsurun yer alabileceği belirtildi. Teknik boyutta da ayrıntılı bir çalışma yapılacağı ifade ediliyor. Kaza yerine ilk ulaşan köylüler, bölgede 2 gündür yoğun kar yağışı ve kaza anında sis olduğunu belirtti. Köylülerden Davut Bikeç, olay sırasında bir motor sesi duyduğunu belirterek “Yaralı askerin yanına gittim. Ceketimi çıkararak üşümemesi için üzerine serdim. İki yaralıyı kendi çabalarımızla kurtardık” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

- Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer (49)
- Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (36)
- Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (34)
- Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal
- Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir
- Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu (40)
- Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz
- Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (29)
- Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül (45)
- Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci,

3608703.jpg

KAZA

Milli Savunma Bakanlığı, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere dün saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopterle saat 14.25'te irtibatın kesildiğini, bölgede başlatılan arama çalışmaları sonucu helikopterin kaza kırıma uğradığının tespit edildiğini bildirmişti.

Yapılan ilk açıklamada 9 personelin şehit olduğu, 4 personelin yaralandığı belirtilirken, yaralı 2 askerin de hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi verilerek şehit sayısının 11'e yükseldiği duyurulmuştu.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin naaşları ile yaralanan askerler, olay yerinden ambulanslarla Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine götürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.