12 Nisan sokağa çıkma yasağı başladı

12 Nisan sokağa çıkma yasağı başladı

12 Nisan pazartesi saat 21:00 itibari ile sokağa çıkma yasağı başladı.

Ramazan ayı için artık çok kısa bir süre kaldı. Son dönemde hızla artan vaka sayıları nedeniyle bu hafta başında Bilim Kurulu ve Kabine Toplantısında alınacak önlemler merak içerisinde bekleniyor. Ramazan ayı içerinde tam kapanmı mı kapatma mı olacağı sorusu ise son günlerin en fazla merak edilen konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Turizm sezonu öncesinde vaka sayılarının düşürülmesi veya bölgesel bir kapatma kararının çıkabileceği de konuşuluyor. Peki Ramazan ayı yasakları neler, Tam kapanma olacak mı? İşte merak edilen detaylar...

Ramazan ayına artık çok az bir süre kaldı. Vaka sayılarının son günlerde yukarı yönlü seyrinin ardından rekor seviyelere ulaşan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle Ramazan ayında tam kapanmanın olabileceğine dair kulis bilgileri dolanmaya devam ediyor. Pazartesi günü gerçekleştirilmesi beklenen Kabine Toplantısı'nda ele alınacak olan konu başlıkları arasında Ramazan ayında uygulanacak yasakların yanı sıra tam kapanma konusunda masaya yatırılması bekleniyor. 

6072116e86b2471e342c5354.jpg

RAMAZAN AYI'NDA UYGULANACAK OLAN YASAKLAR NELER? 

- 81 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

- Hafta içi tüm illerde 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkmak yasak olacak.

- Restoran, lokanta, kafeler kapalı olacak. Bu gibi işletmeler sadece paket servisi yapabilecek.

- Ülke genelinde sahur ve toplu iftarlar yasak olacak.

- Teravih namazları camilerde kılınamayacak.

- Yasaklı günlerde market, kasap, manav, kuruyemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

- Fırın, ekmek ve unlu mamuller satan yerler açık olacak.

RAMAZAN AYINDA TAM KAPANMA OLACAK MI? 

Ramazan ayında tam kapanma olacak mı sorusunun yanıtı Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nın hemen ardından belli olacak. Bakan Koca son olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a verdiği röportajda Ramazan'ı fırsata çevirmemiz lazım Ramazan ayı içerisinde hareketliliği azaltmamız lazım açıklamsında bulunmuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gerçekleştirilen son Kabine Toplantısı'nın ardından Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, tarafından yapılan açıklamada ise Ramazan ayı içerisinde getirilen tedbirlere ek yeni tedbirlerin alınabileceği sinyalini vermişti. Bilim Kurulu Toplantısında Ramazan ayı içerisinde hareketliliği ve vaka sayılarını düşürmeye yönelik ek tedbirlerin masaya yatırılacağı ve alınan kararların Sağlık Bakanı tarafından Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin takdirine sunulacağı açıklamasında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.