18. Rotary Yelken Festivali düzenlendi

18. Rotary Yelken Festivali düzenlendi

Gündoğdu Rotary Kulübü, Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ile birlikte bu yıl "18. Rotary Yelken Festivali”ni düzenledi. Çeşme Yıldız Burnu’nda gerçekleşen festivale laser, optimist ve katamaran dallarında yarışan 73 sporcu katıldı.

Gündoğdu Rotary Kulübü, Rotary Yelken Festivalini Çeşme'de bu yıl 18. kez düzenledi. 7 ile 15 yaş arası 55 sporcunun optimist, 15 ile 19 yaş arası 18 sporcunun da laser ve katamaran dallarında yarıştığı festivale ilgi büyük oldu. 


Gündoğdu Rotary Kulübü’nün kuruluşundan bu yana 18 yıldır devem eden bir proje olmasının ayrı bir önem kazandığının altını çizen Kulüp Başkanı Selman Uysal, "Yelken sporu çocukların sorumluluk duygularını, özgüvenlerini geliştiren bir spor dalı. Bir kere çatışmayı önlüyor. Onlara doğa ile uyumlu ve iç içe olmayı öğretiyor. Daha sonraki yıllarda bu projeyi büyütme ile ilgili hedeflerimiz var. İzmir'e taşıyabiliriz ya da burada bir kurs niteliği kazandırabiliriz. Katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


İzmir dışından da yoğun katılım olduğunu dile getiren Arkas Çeşme Yelken ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Tolga Yağlı, "Bu sene 18.si gerçekleşen Rotary Yelken Festivali’ni 73 sporcumuzun katılımı ile gerçekleştirdik. Bu spor dalıyla birçok çocuk hayal kurmayı öğreniyor ve hayal kurmadan bir şeyi başaramazsınız. İleride hepsi birer sporcu olmayacak belki ama hepsi birer denizci ve yelkenci olacak. Biz geçen sene bir Dünya şampiyonu Avrupa ikincisi sporcu çıkarttık. Bu sene madalya verdiğimiz çocuklardan da çıkacağına eminim. Birçok çocuk hayatında ilk kez madalya aldı, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.


18. Rotary Yelken Festivali sporcuların madalyalarını ve sertifikalarını almalarının ardından sona erdi. 
 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.