20 Kasım Çocuk Hakları Günü'nde Foça'da etkinlik düzenlendi!

20 Kasım Çocuk Hakları Günü'nde Foça'da etkinlik düzenlendi!

20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısı ile Foça ve Yeni Foça’daki iki parka, çocuk haklarını öğreten oyuncaklar yerleştirildi.

Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Uğur Mumcu Parkında ve Yeni Foça Reha Midilli İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki oyuncaklarla oynayan 6-12 yaş aralığındaki çocukların; Türkiye’nin 1995 yılında kabul ettiği Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde düzenlenmiş haklarını öğreneceklerini belirtti. Başkan Gürbüz; ‘‘Her çocuğumuzun haklarını doya doya yaşayabileceği günler adına, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun. Çocuk haklarına ulaşamayan her çocuğumuz için çok çalışacak ve kent yönetimine ortak edeceğiz.’’dedi.

dsc_5202.jpg

Çocuğum, Haklıyım! Oyunu

Çocukların; Türkiye’nin 1995 yılında kabul ettiği Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde düzenlenmiş haklarını öğrenmesi ve bu kavramları gündelik hayatlarında kullanabilmeleri amacıyla tasarlanmıştır. 6-12 yaş aralığındaki çocukların manuel olarak oynayabileceği bir eşleştirme oyunudur.

Çocuklar, hayatlarının her anında kullanacakları haklarını bu oyunu oynayarak öğrenecekler. Bu kavram temelli oyunla çocuklar, taleplerini ve yapabileceklerini; kendilerinin ve başkalarının, hak, özgürlük ve sorumluluklarını kavrayacaklar.

dsc_5350.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.