20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü: ‘Ağız Sağlığı İçin Güç Birliği Yapalım’

20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü: ‘Ağız Sağlığı İçin Güç Birliği Yapalım’

İzmir Diş Hekimleri Odası hem Dünya Ağız Sağlığı Günü hem de ülkemizde yaşanan Koronavirüs salgını sebebiyle diş hekimlerinin tedavi sırasında alacağı tedbirler ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI)  20 Mart "Dünya Ağız Sağlığı Günü"  temasını bu yıl ‘Ağız Sağlığı İçin Güç Birliği Yapalım’ olarak ilan etti.

Dünya genelinde etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilan ettiği Koronavirüs salgınının ülkemizde de yaşandığı bugünlerde yoğun bir sınavdan geçiyoruz. İzmir Diş Hekimleri Odası olarak Genel bağışıklık sisteminin güçlü olması kadar ağız diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunun belirtilmesinin doğru olacağını düşünüyoruz.

Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) tarafından 20 Mart, "Dünya Ağız Sağlığı Günü" olarak kabul edilmiş olup, bu günde dünyadaki tüm üye ülkelerde bir dizi etkinliklerle toplumda ağız diş sağlığı konusuna dikkat çekilmektedir.

FDI'ın bu yılki 20 Mart teması; "Ağız Sağlığı İçin Güç Birliği Yapalım’  olacaktır.

İzmir Dişhekimleri  Odası olarak; Ağzınızın sağlığı, genel sağlığınızı ve iyilik halinizi gösterir. Ağzınızı ve vücudunuzu korumaya yardımcı olmak için risk faktörlerinden kaçının, iyi ağız hijyeni alışkanlıklarını benimseyin. İyi ağız hijyeni sizi sağlığınızı tehlikeye atacak her türlü olumsuzluklardan koruyacaktır diyoruz.

Öte yandan bağlı olduğumuz Türk Diş Hekimleri Birliği’nin (TDB) de açıkladığı gibi biz Diş Hekimleri olarak sizlere hizmet etmek için öncelikle çapraz enfeksiyon açısından sizi ve  kendimizi korumalıyız. Sağlıklı kişiler enfeksiyon kapabilir, hastalıklı olanlar virüs bulaştırabilir.

Mümkünse acil olmayan ( Şiddetli diş ağrısı, Gözde, boyunda, diş etlerinde şişlik, Ağızda durmayan kanama, Enfeksiyon riski ve travma gibi) diş tedavileri dışında bu geçiş dönemi süresince kurumlara başvurmamanızı öneririz. Randevunuza verilen saate yakın ve refakatçisiz gitmeniz, bekleme salonlarında aşırı yığılmaları önleyecektir.

Bu koşullar altında,  diş hekiminiz gerekli gördüğü hallerde tedbir amaçlı olarak randevu gün ve saatinde değişiklik yapabilir, bu tamamen sizleri olası risklerden korumak amaçlıdır.

Kendi sağlığınız ve toplum sağlığı için lütfen diş hekiminizin önerilerine uyunuz.

fdi_2020_poster-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.