2018 Müzik Sektörü Oldukça Bereketli Geçecek

Merhabalar. 2018’in ilk haftasına şöyle güzel bir müzik yazısıyla başlayalım istedim. 2017’yi bitirdiğimiz haftalarda birer birer müzik piyasasına yeni giren şarkılara değinememiştik. Gelin bakalım 2018’in müzik bakımından oldukça bereketli geçeceğini hissettiren 2017’nin son, 2018’in ise ilk hitleri neler olmuş.

2018’in Açılışını 6. His ile Aliye Mutlu Yaptı

Sesine ve kendisine hayran olduğum, enerjisine bayıldığım isimlerden Aliye Mutlu, 2018’in ilk bombasını patlattı. “6. His” adlı teklisini şimdilik sadece Apple Music’te piyasaya süren başarılı sanatçı, 2018 yılının müzik bakımından ne kadar coşkulu geçeceğinin habercisi adeta. Sözleri Aysuda Ülkü Zeren’e ait olan parçanın müziği ise sanatçının kendisi, Aliye Mutlu’ya ait. Okan Akı’nın düzenlemesini üstlendiği tekli dinamik altyapısıyla ve akılda kalan sözleriyle şimdiden benim dilime dolandı bile. Çok yakında tüm dijital müzik platformlarında yayında olacak tekliyi dilerseniz Apple Music’te hemen dinleyebilirsiniz.

Sedef Ergin Bandıra Bandıra Teklisiyle Pek İddialı

Kendisini 2018’in ilk günlerinde tanıdığım Sedef Ergin; eğlenceli mi eğlenceli, kıpır mı kıpır, tatlı mı tatlı bir video kliple beni kendine hayran bıraktı. Normalde bir parçayı dinlerken klibini aramam ancak parçayla uyumlu öyle güzel bir video klip çekilmiş ki değinmemek elde değil. Klip yönetmeni denince akla ilk gelen isimlerden olan Murad Küçük’ü bu yüzden ayrıca kutlamak istedim. “Bandıra Bandıra” adeta arkasındaki isimlerle buram buram kalite kokan bir parça. Söz ve müziğini Mustafa Sandal’ın hazırladığı teklinin düzenlemesi ise 2017’de bana göre yaptığı her işte çıtasını bir üst basamağa başarıyla taşıyan Volga Tamöz’e ait. Hal böyle olunca Sedef Ergin’in harika sesi ve enerjisiyle ortaya muhteşem bir iş çıkmış. Teklinin video klibine netd müzik resmi YouTube kanalından, parçanın tamamına ise tüm dijital müzik platformlarından ulaşabilirsiniz.

Gölgemde Dur ile Fulin Yine Kendine Yakışanı Yapmış

2017’yi bitirmeden değinmem gereken sanatçılardan biri de Fulin. Kendisi aynı zamanda başka ülkelerde bizi çok güzel temsil ediyor bunu da biliyorum. Ayrıca çoğu parçasının söz ve müziği de kendisine ait. İnsanın kendine yakışanı bilmesi harika bir şey. Bu yüzden son teklisi “Gölgemde Dur” Fulin’e çok yakışmış. Söz ve müziği kendisine ait olan parçanın düzenlemesinde ise Miraç Kutlu imzası bulunuyor. Ramin Dajafarov’un klip yönetmenliğini üstlendiği parça şimdiden netd müzik resmi YouTube kanalında 1 milyon izlenmeyi geçti. Dinamik parçanın tamamına tüm dijital müzik platformlarından ulaşabilirsiniz.

Şimal Ucuz Roman’ıyla 2018’e Hazır

Son dönemde keşfettiğim ve önceki çalışmalarını inceleyip çok takdir ettiğim isimlerden biri de Şimal. 2017 bitmeden çıkardığı son teklisi “Ucuz Roman” ise kesinlikle dinlenmeye değer. Kendine has yorumu ve beğendiğim sesiyle Şimal kesinlikle 2018 yılında piyasada daha çok görmek istediğim isimlerden. Söz ve müziği Oğuz Yılmaz’a ait olan parçanın düzenlemesi ise radyo dünyasından çok sevdiğim Duygu Özkan ile geçtiğimiz ay hayatını birleştiren Alper Atakan’a ait. Parça ile son derece uyumlu video klibinin yönetmeni ise 2017’de çektiği her kliple adından oldukça fazla söz ettirmiş Murat Joker. Parçaya tüm dijital müzik platformlarından, video klibine ise netd müzik resmi YouTube kanalından ulaşabilirsiniz.

Gece Yolcuların Yılın En Uzun Gecesine Damga Vurdu

İlk çıktıkları dönemden beri kendilerini severek takip ettiğim Gece Yolcuları, nihayet uzun süren suskunluklarını 2017 yılının en uzun gecesi olan 21 Aralık’ta “Yalan” adlı teklileriyle bozdular. Soner Sarıkabadayı'nın yapımcılığını üstlendiği, Pdnd Müzik etiketiyle tüm dijital müzik platformlarında yayında olan şarkının sözleri Uğur Arslantürkoğlu'na, müziği Edis İlhan'a, düzenlemesi ise Özer Dönerkaya'ya ait. Klibiyle beraber aynı anda yayınlanan teklinin yönetmeni ise müzik dünyasında adını sıkça duyduğumuz Işıl Reina. Şimdiden oldukça fazla TV’lerde görmeye başladığımız klibi dilerseniz Pdnd Müzik resmi YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Son Parçada Bizden Olsun: Baktın Ardına

Kapanışı yapmadan O Ses Türkiye’den Aşkın Bozkurt ile beraber ortak çalışmamız “Baktın Ardına” teklimiz de tüm dijital müzik platformlarında yayında bunu da hatırlatmak isterim. Gerçekten çok emek verdik ve klip çalışmamızı da yönetmenimiz Rıdvan Uzun önderliğinde tamamladık. Henüz düzenleme aşamasında olan klibimiz önümüzdeki haftalarda yayında olacak. O zamana kadar tüm dijital platformlarda Aşkın Bozkurt feat. Ata Benli – Baktın Ardına parçamızın tamamını dinleyebilirsiniz. 2018 dilerim herkese hayırlı ve uğurlu olur. Daha sık görüşmek dileklerimle, herkese mutlu haftalar…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.