2021’de Sporseverler İçin En İyi Sosyal Alanlar 

2021’de Sporseverler İçin En İyi Sosyal Alanlar 

2021 yılı diğer yılların aksine futbol severler için sahalardan uzak kalınan enteresan bir yıl oldu.

Pandemi sebebiyle sporseverler tribünlerden tüm spor dallarında uzaktan izlemek zorunda kaldı. Ancak spor sevgisi o kadar yüksek olduğu için insanlar yine de bir arada bulunmak için farklı yollar oluşturmayı başardılar.

Özellikle büyük organizasyonlarda Formula 1, Şampiyonlar Ligi, Premier Lig, NBA ve daha çok organizasyonda oluşturulan dev ekranlarda seyircilerin sporun ne kadar önemli bir figür olduğunu anlamımıza yardımcı oldu. İnternet siteleri bu anlamda seyircilerin sevdikleri takımları desteklemeleri, onları yakından takip etmeleri ve aynı amaçta oldukları insanlarla görüş alışverişine girdikleri alanlar bulunuyor. Bu konuda özellikle bu yıl içerisinde giderek artan seçenekler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Sporseverleri Bir Araya Getiren Sosyal Alanlar

İnternet dünyanın bu zor döneminde belki de insanların bir arada kalmasına, birlikte bir şeyler paylaşmalarına büyük ölçü de yardımcı oldu desek doğru olacaktır. Sizlerin bu konuda yapması gereken işlem çok basittir. Kendinize yakın gördüğünüz bir noktada konuya dahil olmak gerekiyor. Tabi burada önemli olan bu sayacağımız seçeneklerin hepsine üyelik gerektirdiği olacaktır. Üye olduktan sonra hangi spor dalı olursa olsun orada bilgi alabilir, yorum yapabilir ve burada ki görüşleri okuyabilirsiniz.

Spor Kulüplerinin Resmi Sayfaları ve Sosyal Kanalları

Karşılıksız sevgi belki de dünya üzerinde en çok spor kulüplerine karşı olmaktadır. Milyonlarca insanın desteklediği kulüpler internetin de sayesinde sadece bulundukları şehir ve ülke de değil, ayrıca dünyanın en uzak köşesinde ki taraftarlarına dahi ulaşma şansına sahip olabiliyorlar. Bunun için ilk adresleri tabi kulüplerin resmi web siteleri oluyor. Tabi bu siteler tek taraflı paylaşım yaptığı için sadece bilgi alınmak için giriliyor.

Ancak spor kulüplerine ait olan sosyal medya hesapları daha çok ilgi görüyor. Youtube, İnstragram, Facebook, Twitter gibi sayfalarda bulunan hesaplar insanların hem içerikleri okumasına hem de onların altına yorumlar yapmasına imkan tanımış oluyor. O nedenle birçok kulübün milyonlarca takipçisi oluyor.

photo-1480694313141-fce5e697ee25.jpeg

Spor Forum Siteleri

Ülkemizde spor paylaşımlarının en ilgi çektiği noktaların başında forum siteleri geliyor. Sosyal medya sitelerinin bu kadar popüler olmadığı dönemlerde insanların kaynaştığı, hiç tanımadıkları insanlarla görüş alışverişinde bulunduğu noktaların başında burası geliyordu. Biraz olsun popülerliğini kaybetmiş olsalar da hala birçok insan buralarda vakit geçirmeyi tercih edebiliyor.

Bunun için en iyi örnek Tribün Dergi demek doğru olacaktır. Buranın diğer sosyal alanlardan farkı sadece paylaşılanları okumuyor aynı zamanda kendi düşüncülerinizi paylaşabileceğiniz konular açabiliyor olmanız oluyor. Sadece popüler spor dalları değil aynı zamanda amatör sporlarla ilgili paylaşımlarda buralarda bulunuyor. Dikkat çekici bir şekilde bakıldığında çok büyük bir kaynak olduğunu da anlamanız mümkün oluyor.

Maçkolik Forum

Ülkemizde yılda en çok ziyaretçi çeken internet siteleri arasında Maçkolik her zaman dikkat çekiyor. Anlık skor paylaşım sitesi olarak ortaya çıkan bu yapı günümüzde belki de ülkemizde sporun ne kadar sevildiğini gösteren önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Aylık milyonlarca ziyaretçi olan siteye ve uygulamasını kullananlar maçların altına yorumlarını paylaşabiliyor.

Burada görüş alışverişi yapılıyor. Ülkemizin demografik yapısı içerisinde burasının ne kadar ilgi çekici olduğunu burada zaman geçiren insanlar çok iyi anlıyorlar. Özellikle forum bölümü en ilgi çekici noktalardan birisi olarak öne çıkıyor. Sizlerde farklı bir noktada eğlenmek, spor hakkında görüşler okumak istiyorsa ve bilgi alışveriş yapmak istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. 

İnstagram 

Şu an dünya üzerinde ki en popüler sosyal medya kanalı olarak İnstragram’ı göstersek yanlış olmayacaktır. Takımların, sporcuların milyonlarca takipçisi olması burayı sadece bir paylaşım noktası değil aynı zamanda bir kazanç kapısı olarak da kullanılıyor.

Spesifik olarak bir spor dalı hakkında paylaşım yapan çok sayıda sayfa da bulunuyor. Burada paylaşımları takip edebiliyor, altına yorumlar yapabiliyor, ilgi çekici yorumlara cevaplar verebiliyorsunuz. Çok çekici olması dolayısıyla özellikle de görsel paylaşım ağırlıklı olması insanların birbirlerine daha yakın hissettikleri noktalar arasında ilk sırada yer alıyor. 

Sizlerde doğru noktaya baktığınızda aslında buranın çok da ilgi çekici olduğunu anlamanız çok zor olmayacaktır. Basit bir sayfa ve bir hesap açarak sizde en sevdiğiniz takım, sporcu veya sporu yakından takip edebilirsiniz. 

Twitter 

Hem ülkemizde hem de dünya üzerinde Twitter en çok haber akışının olduğu nokta olarak dikkat çekiyor. Bire bir olarak dünyanın burada hesabı olan her insanlar ulaşma şansınız anlık mesajlaşma hizmetiyle mümkün oluyor. Örneğin en popüler sporculardan birisi olan LeBron James’e buradan direkt mesaj atma şansınız oluyor. 

Bu tabi sadece isimler için de spor kulüpleri ve spor konusunda paylaşımlar yapan web siteleri içinde geçerli bir nokta olarak görülüyor. Bahisyasal.net gibi sitelerde burada paylaşım yaparak insanların sitelerine giriş yapmasına olanak sağlıyorlar. En ilgi çekici sporsever alanları arasında 2021’de twitter üst sıralarda yer alıyorlar. Anlık olarak spor konularda binlerce insanın yaptığı paylaşımları bulmanız saniyeler alıyor. 

Youtube

Spor izlendiğin de daha keyifli oluyor. Binlerce kez izlenen bir gol, bir hareket, bir smaç, bir oyun hala izlenebilir olması onu ne kadar çekici olduğunu anlamamız noktasında bize bir veri sunuyor.

Sizlerde sevdiğiniz sporların inceliklerini öğrenmek, sevdiğiniz sporcuların özelliklerini anlatan videolar izlemek istiyorsanız ilk gideceğiniz adres Youtube olacaktır. Burada sadece siz değil resmi sayfalar, sporcu sayfaları ve insanların kendi bireysel görüşleri ile yaptıkları katkılarda paylaşılıyor. Görselliğin ön planda olması bu alanında 2021’de öne çıkmasına imkan tanıdığını söylemek doğru olacaktır. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.