‘3.Bitlis Günleri’ Karşıyaka Bostanlı Pazar'ında başlıyor!

‘3.Bitlis Günleri’ Karşıyaka Bostanlı Pazar'ında başlıyor!

‘3.Bitlis Günleri’ 25 – 28 Ekim tarihleri arasında Karşıyaka Bostanlı Pazar yerinde gerçekleşecek.

‘3.Bitlis Günleri’ 25 Ekim Saat: 10:30’da Karşıyaka Bostanlı Pazar yerinde başlayacak olan etkinliğe, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,  bazı İzmir ve Bitlis Milletvekillerinin yanı sıra, Bitlis’ten gelecek olan yerel sanatçılar ve folklorcular katılacak. 

BİTLİS MUTFAĞINI VE KÜLTÜRÜNÜ DÖRT GÜN BOYUNCA İZMİRDE YAŞATACAĞIZ

Ege Bölgesi Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Karayılanoğlu 25 – 28 Ekim tarihleri arasında Karşıyaka Bostanlı Pazar yerinde gerçekleşecek ‘3.Bitlis Günleri’ ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

‘Öncelikle, Bitlis Valimiz Oktay Çağatay’a, İzmir Valimiz Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanımız Dr.Cemil Tugay’a İzmir’de böyle bir etkinlik düzenlenmesine öncülük ettikleri ve biz Bitlisliler Derneğini işin içine kattıkları için teşekkür ediyorum. 

bitlis-afis.jpg

Dernek olarak bizlerde üzerimize düşenleri yapıyoruz. Cuma günü Saat:10:30’da kapılarını açacak olan etkinliğimizi bizler çok önemsiyoruz. Bitlis Valiliğimiz, İlçe Kaymakamlıkları, Belediyeler ve bazı kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları, turizm işletmeleri ve yöresel ürün stantlarının kurulacağı tanıtım günleri etkinliğinde ziyaretçilere, Bitlis’e özgü, Kalın, Bal, Ceviz, Üzüm ve birçok değişik yöresel tatlarla birlikte çeşitli konserler, halkoyunları gösterileri gibi eğlenceli aktiviteler sayesinde Bitlis kültürünün geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacaktır. 

Bu etkinliğimiz Bitlisi, dört gün süresince İzmir’de yaşatacaktır. Karşıyakalıları, İzmirlileri, Ege Bölgesinde yaşayan Bitlislileri ve Bitlis sevdalılarını 25 – 28 Ekim tarihlerinde Bostanlı Pazar yerine bekliyoruz.’ Dedi   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.