Türk savunma sanayisinden yurt dışındaki gençlere kariyer ve staj buluşması
Münih’te düzenlenen Teknoloji ve Yetkinlik Buluşmaları’nda Türk öğrenci, mühendis ve akademisyenler, savunma sanayisi şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
Türkiye’nin savunma sanayisindeki kariyer olanakları, Almanya’da yaşayan Türk öğrenci ve uzmanlara anlatıldı. Savunma Sanayii Başkanlığının Millî Yetkinlik Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen Teknoloji ve Yetkinlik Buluşmaları, Savunma Sanayii Akademi koordinasyonunda Münih’te düzenlendi.
Programa ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM ve TEI’nin de aralarında bulunduğu kuruluşların temsilcileri katıldı.
Şirketlerle birebir görüşme fırsatı
Etkinlikte katılımcılar, kariyer, staj ve girişimcilik olanakları hakkında şirket temsilcilerine sorular yöneltti. Program kapsamında savunma sanayisinde mühendislik ve kariyer fırsatlarına ilişkin paneller de gerçekleştirildi.
SSB Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, çalışmaların yalnızca sektörde görev yapan profesyonelleri kapsamadığını; öğrenciler, yeni mezunlar ve yurt dışında çalışan Türk vatandaşlarını da hedeflediğini belirtti.
Buluşmalarda, sektörün ihtiyaç duyduğu yetkinliklerin geliştirilmesi ve yurt dışındaki insan kaynağıyla bağların güçlendirilmesi üzerinde duruldu. Organizasyonun ikinci etabının Stuttgart’ta düzenleneceği bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.