3 boyutlu yazıcılardan yenilebilir yiyecekler!

3 boyutlu yazıcılardan yenilebilir yiyecekler!

Novameat adlı girişimin geliştirdiği 3 boyutlu yazıcılar pirinç, bezelye, yosun gibi besinleri kullanarak yenilebilir yiyecekler basabiliyor.

Ağızınızın suyunu akıtan güzel sulu bir biftek ister miydiniz? Peki pirinç, bezelye ve deniz yosunu gibi sebze bazlı malzemelerden oluşan bir macun kullanılarak yapılan sulu 3D baskılı biftek hakkında ne düşünyorsunuz? Yeni bir İspanyol kuruluşu olan Novameat, pazara bunu sunmak için çok çalışıyor.

Kurucu Giuseppe Scionti, "Doku mühendisliğinde doktora sonrası araştırmacı ve Barselona'daki UPC üniversitesinde yardımcı doçent olarak çalışırken, ilk 3B basılmış bitki temelini geliştirdim. Şanslıydım… Çünkü bu şehir hem 3D baskı şirketleri hem de dünyaca ünlü restoranlar için harika bir merkez.” dedi.

Scionti, tarımda düzenli olarak bulunan ve tarımı çevre için tehdit teşkil etmeyen malzemeleri seçerek bir biftek üretme girişimlerine başladığını söyledi. Bitki bazlı et ürünlerini hayvan eti ile karşılaştırıldığında üç ana avantajı listeledi. Bunlar hayvan kesimi gerekmemesi, zirai ürünlerin elde edilmesinin çevreye zarar vermemesi ve sebzelerin görece daha sağlıklı olması.

Malzemeler, bitmiş çiğ biftek malzemesine dönüştürülmeden önce özel bir macun haline getiriliyor. Daha sonra bu hamur yazıcıya veriliyor. Yazıcı da eti basıyor. Bu yöntemle saatte yüz elli gram kadar et basılabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.