4 Mart sokağa çıkma yasağı başladı

4 Mart sokağa çıkma yasağı başladı

4 Mart Perşembe saat 21:00 itibari ile sokağa çıkma yasağı başladı.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı saatleri hakkında açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada ‘Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır.’ dedi. Çok yüksek riskli iller arasında Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne de bulunuyor.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı saatleri, yasağın devam ettiği illerde değişti. Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan risk gruplarına göre bazı illerde yasağın kaldırıldığını, bazı illerde ise izin saatlerinin artırıldığını duyurdu. Buna göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde devam ediyor. İşte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı saatleri

6040833e18c77318f045ccfd.jpg

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ 

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller ise Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Düşük risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

6040835618c77318f045ccff.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.