40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı

40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı

Pınar tarafından çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve onlara resim sanatını sevdirmek amacıyla bu yıl 40’ıncı kez düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın ödül töreni 21 Haziran’da çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.  

Bu yıl “Doğamı Seviyorum, Çevreme İyi Bakıyorum” temasıyla düzenlenen yarışmaya Almanya, KKTC, Azerbaycan ve Türkiye’den 13 bine yakın resim katıldı. Jüri değerlendirmesinin ardından ödüle layık görülen 26 minik ressam, Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ve Pınar Çocuk Resim Yarışması Jüri Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Sağlam ile Ödül Töreni’nde bir araya geldi. Törende ödüllerini alan minik ressamların eserleri ve jüri tarafından sergilenmeye değer görülen eserler, hazırlanan sanal sergi ile www.pinar.com.tr adresinde sanatseverler ile buluştu.

Başvurulara Marmara Bölgesi Damga Vurdu

Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması bu yıl Türkiye’nin 7 bölgesi, Özel Eğitim ve Uygulama Okulları ile K.K.T.C., Almanya ve Azerbaycan’daki 6 – 14 yaş arasında ilköğretim çağındaki çocuklar arasından toplam 12 bin 578 adet başvuru alarak rekor kırdı. Yarışmaya Marmara Bölgesi’nden 4.363, İç Anadolu Bölgesi’nden 2.295, Ege Bölgesi’nden 2.202, Akdeniz Bölgesi’nden 1.333, Karadeniz Bölgesi’nden 868, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 721, Doğu Anadolu Bölgesi’nden 557, KKTC’den 167, Özel Eğitim ve Uygulama Okullarından 41, Azerbaycan’dan 25 ve Almanya’dan 6 başvuru yapıldı. 

ressam-prof.-mumtaz-saglam.jpg

3 öğrenciye 1 Yıllık Eğitim Bursu

Yarışma kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesi, Özel Eğitim Uygulama Okulları, KKTC, Azerbaycan, Almanya olmak üzere 11 asil kazanan, tablet ve profesyonel resim malzemelerinden oluşan çanta; 11 minik ressam  da profesyonel resim malzemelerinden oluşan çanta ile ödüllendirildi. Yarışmada başarı gösteren 3 minik ressam ise jüri değerlendirmesi sonucunda Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla bir yıllık eğitim bursu kazandı. 

odul-toreni-toplu-fotograf.jpg

“40 Yılda 4 Milyondan Fazla Çocuğun Resimleriyle Kendilerini İfade Etmelerine Destek Olduk” 

40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması Ödül Töreni’ndeki konuşmasına “Pınar Ailesi olarak Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar’ın ‘çocuklarımız sağlıklı büyüsün’ vizyonuyla 48 yıl önce çıktığımız yolculuğumuzda, öncü, kaliteden ödün vermeyen ve yenilikçi değerlerimizle ‘Daha iyi bir yaşam’ sunma idealiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek başlayan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, şunları dile getirdi: “Sürdürülebilirlik anlayışımızın sosyal boyutunda ele aldığımız sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında yoğunlaşıyor. İlkini Yaşar Holding Onursal Başkanı Sayın Selçuk Yaşar’ın önderliğinde 1981 yılında düzenlediğimiz Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nı bu sene 40. kez düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Çocukların özgüven ve yaratıcılık sezgileriyle sanatsal yönlerinin gelişimini olumlu etkileyen resim sanatının gücüne ve etkisine inanıyoruz. Bu yaklaşımla, ülkemizin en uzun soluklu ve en geniş katılımlı resim yarışmasını düzenleyerek çocuklarımızın hayallerine ortak oluyoruz. Her yıl farklı bir tema ile düzenlediğimiz yarışmamızı bu yıl, geçen seneki sonuçların analizi ile hazırlanan sosyolojik araştırma raporu verilerine göre belirlediğimiz ‘Doğayı Seviyorum, Çevreme İyi Bakıyorum’ teması ile gerçekleştirdik. Bugüne kadar toplam 4 milyondan fazla çocuğun resimleriyle kendilerini ifade etmelerine destek olduk. Tam 40 yıldır çocukların hayallerine ortak olarak sanatla buluşmalarına aracılık etmekten ve bu tören vasıtasıyla sanatı ve minik sanatçıları ödüllendiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Pandemiyle birlikte yarışmaya ilginin arttığını dile getiren Pınar Çocuk Resim Yarışması Jüri Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Sağlam da; “Bu yıl 40’ıncısını gerçekleştirdiğimiz yarışmaya 13 bine yakın eser dijital ortamda katılım gösterdi. Çocukların doğaya karşı olan sevgilerinin ve hassasiyetlerinin yüksek olduğunu gördük. Birbirinden güzel binlerce eseri inceledik. Çocukların evde geçirdikleri vakitlerde doğaya duydukları özlemi ifade ettiklerini ve hayal dünyalarını coşkuyla resimlediklerini gözlemledik” diye konuştu.

sanal-sergi.jpg

Minik Ressamların Resimleri Sanal Sergide

40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda seçilen 26 resim ile jüri tarafından sergilenmeye değer görülen 86 resim, Pınar Çocuk Resim Yarışması Sanal Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. 40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın sanal sergisini ziyaret etmek isteyenler sergiye www.pinar.com.tr linkinden ulaşabilecek. Sanal sergiye katılan ziyaretçiler minik ressamların eserlerini incelerken resimlerin hikayelerini de görerek çocukların hayallerine ortak olacaklar.

Yaşar Eğitim Kültür Vakfı’ndan 1 yıllık Eğitim Bursu Kazananlar

Gülçin Bolatçıoğlu / 14 Yaş / KKTC
Beren Örs / 8 Yaş / Konya
Abdülbaki Hiçyılmaz / 8 Yaş / Kayseri

Kazanan Öğrenci Listesi

Akdeniz Bölgesi
Mustafa Enis Akyurt / 7 Yaş / Antalya
İrem Sultan Sav / 14 Yaş / Burdur

Doğu Anadolu Bölgesi
Nurefşan Kurt / 10 Yaş / Erzincan
Belinay Yıldırım / 13 Yaş / Malatya

Ege Bölgesi
Asya Helen Küçük / 7 Yaş / İzmir
Begüm Duman / 10 Yaş / İzmir

Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Cemre Korkut / 13 Yaş / Gaziantep
Yağmur Karayılan / 10 Yaş / Gaziantep

İç Anadolu Bölgesi
Beren Örs / 8 Yaş / Konya
Efe Topbaş / 12 Yaş / Konya

Karadeniz Bölgesi
Irmak Gürler / 11 Yaş / Samsun
Şiir Şükran Dinar / 13 Yaş / Samsun

Marmara Bölgesi
Ece Eflanilioğlu / 12 Yaş / İstanbul
Benan Noyan / 11 Yaş / İstanbul

Özel Eğitim ve Uygulama Okulları
Abdülbaki Hiçyılmaz / 8 Yaş / Kayseri
Melik Arda Tini / 6 Yaş / Diyarbakır

Azerbaycan
Kovsər Qurban / 7 Yaş / Azerbaycan
Səbirə Həsənli / 10 Yaş / Azerbaycan

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Gülçin Bolatçıoğlu / 14 Yaş / KKTC
Hiranur Canpolat / 13 Yaş / KKTC

Almanya 
Sena Alp / 13 Yaş /  Rüsslesheım    
Ekin Tuncer / 11 Yaş / Frankfurt Am Maın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.